Acasă Politica Raed Arafat: ”Faptul că am început vaccinarea nu înseamnă că s-a redus...

Raed Arafat: ”Faptul că am început vaccinarea nu înseamnă că s-a redus riscul şi totul este rezolvat. Vedem lumina de la capătul tunelului, fără discuţie, dar mai este un drum de parcurs în acest tunel până ajungem acolo”

Seful DSU Raed Arafat a declarat vcineri seara la Digi24 ca faptul ca s-a inceput procesul de vaccinare nu inseamna ca Romania a scapat de pandemia de coronavirus. Acesta a spus ca exista doua fronturi in prezent, primul fiind vaccinarea intr-un numar cat mai mare si al doilea front fiind lupta cu raspandirea virusului pana ce exista un anumit numar de persoane vaccinate. Cu toate astea, Arafat a spus ca aparitia vaccinului nu reprezinta decat lumina de la capatul tunelului, specificand insa ca „mai este un drum de parcurs în acest tunel până ajungem acolo”.

”În pandemie, vorbim de două fronturi. Primul este frontul de vaccinare. Cu cât vaccinăm mai mult, vom ajunge la un moment să avem un procent suficient de persoane vaccinate, astfel încât să limităm răspândirea şi vulnerabilitatea faţă de virus. Şi frontul al doilea, este cel care continuă să se lupte cu răspândirea virusului, într-un moment în care nu sunt suficiente persoane vaccinate”, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

”Faptul că am început vaccinarea nu înseamnă că s-a redus riscul şi totul este rezolvat. Vedem lumina de la capătul tunelului, fără discuţie, dar mai este un drum de parcurs în acest tunel până ajungem acolo”, a mai declarat Arafat.

„Deja noua tulpina undeva se răspândeşte în comunitate. Faptul că am depistat-o la o pacientă, nu înseamnă că este singura pacientă. Trebuie să ne deschidă ochii, să fim atenţi la orice creştere a numărului de cazuri pentru a lua măsurile pe plan local, pe plan zonal, cum am luat până acum” a conchis Arafat.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here