- Advertisement -
Acasă Noutati interne Raed Arafat: În realitate fiecare dintre cele 2 persoane din Bucuresti infectate...

Raed Arafat: În realitate fiecare dintre cele 2 persoane din Bucuresti infectate cu noua tulpina ar fi putut infectat cel puțin încă 2,3 persoane, posibil, deci depinde cum s-au mișcat, când au venit să se testeze, de când sunt pozitivi, în ce anturaj au umblat

- Advertisement -

Seful DSU Raed Arafat a declarat vineri dupa amiaza referitor la cele 2 persoane din Bucuresti confirmate cu noua tulpina din Marea Britanie ca numarul real al persoanelor infectate ar putea fi de fapt mai mare cu cel putin 20-30 persoane, mentioand ca conteaza mult circumstantele in care au fost cuprinse cele 2 persoane infectate, spre exemplu cum s-au miscat, perioada in care au devenit pozitivi si momentul in care au venti sa se vaccineze sau anturajul in care au umblat.

„Decizia este a colegilor de la Ministerul Sănătății, INSP, Spitalul Balș, sunt trei instituții care pot să secvențieze. Cu cât secvențiem mai mult, cu cât știm mai mult care este de fapt tipologia care există în România. Secvențierea nu are un impact asupra tratamentului sau asupra a ce medicamente prescriem bolnavului sau așa mai departe. Inclusiv tulpina nouă nu aduce simptome sau nu aduce o boală mai gravă, doar că este mai contagioasă și aduce un număr mai mare de persoane infectate”, a declarat Raed Arafat.

„În realitate poate să însemne că fiecare a infectat cel puțin încă 2,3 persoane, posibil, deci depinde cum s-au mișcat, când au venit să se testeze, de când sunt pozitivi, în ce anturaj au umblat, dacă au folosit mijlaoce de transport în comun, dacă au participat la activități comune fără să respecte portul măștii. Este foarte relativă treaba și de aici INSP și mai degrabă DSP-urile care fac anchetă epidemiologică o să ne spună un caz cam ce contacte a avut ca să intre contactele în carantină”, a mai spus Arafat.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here