- Advertisement -
Acasă Politica Raed Arafat o critica pe Beatrice Mahler dupa ce a spus ca...

Raed Arafat o critica pe Beatrice Mahler dupa ce a spus ca institutul Marius Nasta nu exista decat un singur pompier: „Spitalele, la fel ca și cădirile mari, trebuie să aibă 2 – 3 pompieri pe tură care să poată interveni în caz de urgență și care să verifice și să monitorizeze activitatea. Un singur pompier ce să facă? Trebuie să aibă personal instruit permanent în spital pe partea de evacuare și pe partea de prevenție!”

- Advertisement -

Seful DSU, Raed Arafat, a criticat-o pe sefa institului Marius Nasta, Beatrice Mahler, dupa ce aceasta a spus in urma incendiului ca nu exista decat un singur pompier la spitalul pe care il conduce. Arafat a declarat ca un singur pompier este prea putin si ca in mod normal trebuie ca la toate cladirile mari sa fie 2-3 pompieri pe tura pentur a purtea interveni in cazurile de urgenta si a monorotriza eficient situatia. Acesta a declarat ca este nevoie sa existe permanent personal instruit în spital pe partea de evacuare și de prevenție.

„Pompierii, cei 2 sau 3 de pe tură, nu unul, se mișcau în spital și verificau pe partea de prevenire, gaz, curent, improvizații dacă sunt. Orice unitate sanitară, o clădire mare, o clădire de spital, are nevoie de partea de prevenire să fie activă tot timpul. Cel puțin pe tură trebuie să fie 1 – 2 persoane care monitorizează alarmele, care răspund de evacuare, de anunțarea pompierilor dacă este vreo problemă. Asta este ceea ce trebuie să aibă fiecare spital”, spune Arafat.

Acest personal poate să fie, potrivit legii, angajatul propriu al spitalului sau se poate semna un contract cu o firmă care să asigure personalul care să aibă acest rol major pe partea de prevenție, evacuare și primă intervenție, să știe unde sunt hidranții, stingătoarele, astfel încât să poată interveni până ajung pompierii.

„Un singur pompier ce poate să facă? Să vină să verifice o dată și să plece. Nu ai cum! Partea de prevenție, de protecție trebuie să fie una continuă. (…) Trebuie să aibă (spitalele, pompieri – n.r.), nu e recomandare. Trebuie să aibă personal instruit permanent în spital pe partea de evacuare și pe partea de prevenție. Cea mai bună soluție este să iei oameni care să lucreze în tură. Cum am zis, 2 – 3 oameni, care lucrează în tură și care au ca rol verificarea, monitorizarea alarmelor, verificarea situațiilor periculoase care pot să pună în pericol spitalul, să le oprească, să rezolve situația respectivă”, a mai spus Arafat.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here