- Advertisement -
AcasăPoliticaRafila: "Dacă ar fi să raportăm la țara noastră, ca să fim...

Rafila: „Dacă ar fi să raportăm la țara noastră, ca să fim în aceeași situație cu Franta sau marea Britamnie care au peste 300.000 de infectari zilnic, ar trebui să avem 80.000-100.000 de cazuri pe zi, dar din fericire nu suntem în această situație”

- Advertisement -

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a facut in urma cu scurt timp a declaratie neobisnuit de coerenta, cum destul de rar am vazut pe parcursul celor mai bine de 2 ani de pandemie. Rafila a confirmat ca situatia epidemiologica in prezent este foarte buna in Romania si ca daca ar fi tara noastra sa se afle e in situatia tarilor vestice care in prezent raporteaza peste 300.000 de cazuri zinlnic, dand exemplu Franta si Marea Britanie, asta ar insemna ca Romania sa aiba in jur de 80.000-100.000 de cazuri pe zi. Reamintim in acest context ca desi numarul de cazuri este unul foarte mare in prezent in tarile din vest, mortalitatea este semnificativ mai mica comparativ cu valurile trecute.

”Ne dorim, din tot ce s-a întâmplat în ultimii 2 ani, să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț, ci în funcție de anumiți parametri care să nu blocheze sistemul de sănătate.

Această boală are o transmisibilitate mult mai mare, cu cifre absolut incredibile: Franța peste 300.000 de cazuri pe zi, Marea Britanie record și trebuie să ținem cont că aceste țări sunt de trei ori mai mari decât România. Dacă ar fi să raportăm la țara noastră, ca să fim în aceeași situație ar trebui să avem 80.000-100.000 de cazuri pe zi, dar din fericire nu suntem în această situație.

Ceea ce observăm este că raportat la numărul de cazuri noi, procentul de internări este de 2,5% zilnic. Noi am reflectat, împreună cu colegii de la INSP și am încercat să găsim soluții pentru a menține școlile deschise, dar în același timp să nu aglomerăm spitalele.

Am prevăzut o situație în care școlile se închid: atunci când 75% din paturile Covid dintr-un județ sunt ocupate (…) Situația de astăzi variază, cel mai înalt grad este la Suceava cu 34%, Cluj 8%, iar în București și Ilfov este de 18%. La nivel național gradul de ocupare este de 16%”, a spus Alexandru Rafila.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

- Advertisement -