- Advertisement -
Acasă Politica Rafila: În continuare asistăm la imobilismul Ministerului Sănătăţii de a monitoriza şi...

Rafila: În continuare asistăm la imobilismul Ministerului Sănătăţii de a monitoriza şi de a asigura siguranţa pacienţilor internaţi în secţiile de terapie intensivă şi de asistenţă medicală dedicate pacienţilor COVID! Românii au nevoie de acces efectiv la servicii de sănătate, în condiţii decente şi sigure. Nu doar de vorbe goale şi declaraţii sforăitoare!

- Advertisement -

Medicul Alexandru Rafila, l-a atacat luni seara, pe minsirtru Sanatatii ,Vlad Voiculesciu. Acesta a declarat ca Romania asista mai departe la „imobilismul minstrului Sanatatii in a asigura singuranta pacientilor internati la terapie intensiva si asistenta medicala dedicate pacinetilor infectati cu coronavirus. Rafila a mai spus ca Romania arer nevoie in sptiale cu conditii decente si sigure si acces efectiv la sanatate si nu de „vorbe goale si declaratii sforaritoare”. Meidcul a mai spus de asmenea ca este nemultumit de bugetul alocat sanatatii in 2021 deoarece nu permite rezolvarea problemelor din sistemul medical.

Realitatea ne arată că toate problemele ridicate în moţiunea simplă pe Sănătate îşi demonstrează valabilitatea şi trebuie rezolvate rapid. Astăzi discutăm despre asistenţa medicală şi siguranţa pacienţilor. Aseară, a avut loc un incident îngrijorător la Institutul Marius Nasta, care a afectat pacienţii dintr-o unitate mobilă de terapie intensivă.

În continuare asistăm la imobilismul Ministerului Sănătăţii de a monitoriza şi de a asigura siguranţa pacienţilor internaţi în secţiile de terapie intensivă şi de asistenţă medicală dedicate pacienţilor COVID, unde există riscuri majore datorate suprasolicitării echipamentelor. Sunt puţine şanse ca actualul buget, coroborat cu lipsa de acţiune a Ministerului Sănătăţii, să rezolve această situaţie”, spune Alexandru Rafila.

Deşi ele au fost preluate în programul de guvernare al USR-PLUS! Tocmai de aceea, PSD a depus amendament pentru finanţarea construcţiei a 200 de centre medicale comunitare în mediul rural şi 50 de centre medicale de specialitate în oraşele mici.

Sumele solicitate pentru modernizarea şi dotarea spitalelor au în vedere tocmai asigurarea urgentă a condiţiilor de asistenţă medicală şi de siguranţă a pacienţilor. Românii au nevoie de acces efectiv la servicii de sănătate, în condiţii decente şi sigure. Nu doar de vorbe goale şi declaraţii sforăitoare”, mai spune Rafila.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here