- Advertisement -
Acasă Politica Raluca Turcan: "Astăzi, Parlamentul a votat pentru eliminarea unei prime categorii de...

Raluca Turcan: „Astăzi, Parlamentul a votat pentru eliminarea unei prime categorii de pensii speciale! Este un gest de respect faţă de milioanele de pensionari din ţară!”

- Advertisement -

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a scris la scurt timp dupa eliminarea pensiilor speciale dupa votul de azi in Parlament, ca este vorba despre un gest facut pentru milioanele de pensionari din Romania. Desi este totusi vorba despre eliminarea a doar 1,38% din numarul total de pensii, Raluca Turcan spune ca in acest fel o parte din pensionarii din Romania vor reusi sa depaseasca pensiile mici precum cea de 9.000 de lei pe luna.

Postarea integrala a Ralucai Turcan: 

❗Astăzi, Parlamentul a votat pentru eliminarea unei prime categorii de pensii speciale, ceea ce este fără îndoială un pas important.
Este un gest politic care mă îndeamnă să cred că vom reuși, în perioada următoare, să avem o lege care să aducă un echilibru între contributivitate și criteriul favorizant în cazul pensiilor speciale.
❗Identificarea unei soluții legislative pentru pensiile speciale este unul dintre pilonii reformei sistemului de pensii publice pe care ne-am propus să o ducem la capăt în următoarea perioadă.
Este un gest de respect față de milioanele de pensionari din țară, acela de a crea un sistem de pensii echitabil și corect, care să nu mai permită ca unii pensionari din România (mulți fără a îndeplini nici criteriul vârstei, nici pe cel al stagiului de cotizare) să aibă o pensie medie de peste 9 000 lei, în timp ce pentru 5 milioane de pensionari pensia medie este de 1 500 lei.
- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here