- Advertisement -
AcasăExternRazboiul din Ucraina, departe de final. Miscare halucinanta de ultima ora a...

Razboiul din Ucraina, departe de final. Miscare halucinanta de ultima ora a regimului de la Kiev. Ucraina introduce de la 1 octombrie 2022 înregistrarea militară a femeilor care au anumite profesii. Angajatorii vor fi amendati daca nu vor avea grija ca femeile sa se înregistreze la comisariatele militare

- Advertisement -

Razboiul din Ucriana e departe de final. Cu toate ca pana in prezent, zeci de mii de civili/sopldati ucraineni au murit in razboi, dupa ce soldatii din aramta ucraineana, apoi civilii ucraineni au fost trimisi sa lupte pe capul de lupta impotriva rusilor cu arme NATO, regimul de la Kiev introduce de la 1 octombrie 2022 inregistrarea militara a femeilor care au anumite profesii.

În octombrie 2021, Ministerul ucrainean al Apărării a emis Ordinul nr. 313, care prevede înregistrarea femeilor din peste 100 de profesii legate de specializările militare.

Trebuie să se înregistreze femeile care lucrează în următoarele domenii profesionale: medicină, medicină veterinară, comunicare, presă, TV și radio, IT, inginerie, metrologie, psihologie, finanțe, traduceri, industrie alimentară, cartografie, poligrafie, chimie, geografie, fizică, astronomie, sociologie etc. ( deci orice femeie cu studii superioare sau care lucrează domeniile amintite în ordin trebuie să se înregistreze la comisariatele militare începând cu 1 octombrie).

Ministerul Apărării al Ucrainei a încercat să calmeze spiritele, precizând că nimeni nu va recurge la mobilizarea forțată a femeilor și că înregistrarea acestora la comisariatele militare va fi benevolă până la sfârșitul anului curent. În același timp, angajatorii vor fi amendați dacă nu vor avea grijă ca femeile să se înregistreze la comisariatele militare.

Deci dacă o asistentă medicală nu va dori să se înregistreze la comisariatul militar, potrivit ordinului, angajatorul va trebui să insiste să o facă pentru că, în caz contrar, spitalul va fi amendat. Este un cerc legislativ vicios, pe care multe voci îl traduc ca fiind înregistrare militară obligatorie.

Mai mult, angajatorul trebuie să se asigure că femeile care lucrează deja într-o întreprindere sunt luate în evidența militară. „În timpul angajării, femeile vor fi verificate privind documentele de înregistrare militară”, se precizează în document.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -