Romania, condamnata la CEDO intr-un caz de violenta domestica. Statul roman trebuie sa plateasca daune de 10.00 de euro pentru o femeie abuzata de sotul ei in care autoritatile romane nu au luat nicio masura. Acuzatiile aduse de vicitma sunt de violenta fizica si santaj / Cum au reactionat autoritatile roamne la acuzatiile femeii? “Amenințarea nu este suficient de gravă, plangerea a fost formulata tardiv”

Romania a fost condamnata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului la plata unei sume de 10.000 de euro dauna morala penturu o femeie care a fost victima violentei domestice intr-un caz in care autoiritatile romane nu au facut nimic.

Acuzatiile pe care la aduce victima sunt atat de violenta fizica cat si santaj. Femeia reclama că a fost lovită de soţ, că acesta a intrat în contul său de Facebook şi a făcut copii ale fotografiilor şi conversaţiilor sale private iar autoritatile din Romania nu au miscat un deget in momentul reclamatiilor depuse de ea, mai multe la numar.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat ca autoritatile romane nu au anchetat faptele de violenta reclamate de femeie si prin urmare nu a oferit un raspun corespuinzator avand in vedere acuzatiile puse in fata de victima.

Cum a fost tratata femei care a castigat la CEDO de autortiatile din Romania? Femeia a fost tratata cu plictis de autoritatile noastre, care nu au fost deloc impersionate de cele reclamate de femeie. In urma plangerilor facute de victima, Parchetul a clasat cauza pe motiv ca “amenințarea nu era suficient de gravă”, (cine stie, probabil nu era destiul bine invinetita la ochi si nu avea destul oase rupte) autoritatile spuand de asemena ca “plângerea pentru încălcarea secretului corespondenței a fost formulată tardiv”. Dupa ce femeia si-a epuizat toate caile de atac in Romania, a mers si s-a adresat CEDO, unde azi a si catigat.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *