- Advertisement -
AcasăJustitieColonia Romania. Dupa ce Guvernul Ciuca a promovat legi ale justitiei mai...

Colonia Romania. Dupa ce Guvernul Ciuca a promovat legi ale justitiei mai daunatoare decat cele din perioada Dragnea, legi prin care inclusiv constitutia e partial desfiintata, Comisia Europeana anunta MCV-ul Romaniei va fi ridicat

- Advertisement -

Cu siguranta, cu atat mai mult in cazul Romaniei „suprizele” nu se termina niciodata. Dupa ce in periaoda guvernelor Dragnea, Bruxelles alaturi de mai multe ONG-uri strangeau de gat putererea de la momentul respectiv legat de legile justititiei, astazi, cand modificarile aduse acestora sunt semnficativ mai grave decat cele din peioada 2017-2019 iar Comnstiutia Romaniei este calcata in picioare, Comisia Europeana si-a reeveluat opiniile si anunta MCV-ul Romaniei va fi ridicat.

”Concluzia pe care o veţi vedea în raport este că acum România îndeplineşte cele patru condiţionalităţi. Încă există câteva chestiuni care trebuie soluţionate, dar din schimburile la nivel înalt şi garanţiile date de autorităţile române aceste chestiuni vor fi rezolvate. Acum suntem în situaţia în care putem spune că cele patru condiţionalităţi sunt îndeplinite şi restul muncii care trebuie să fie făcută poate fi urmărită cu instrumentele convenţionale, rapoartele privind statul de drept. (…) Este un raport pozitiv, un raport care ajunge la concluzia că MCV se poate opri şi că monitorizarea viitoare poate avea loc în cadrul raportului privind statul de drept”, a explicat un oficial al executivului comunitar.

”Au fost chestiuni, de exemplu răspunderea sau regimul disciplinar pentru judecători, care au fost corectate în aceste legi. Sunt de asemenea chestiuni organizatorice, cum ar fi cele privind inspecţia judiciară, care au fost îmbunătăţite. A existat o îmbunătăţire a transparenţei procedurii pentru numirea procurorilor din funcţiile de conducere. Toate merg în direcţia bună. Am primit de asemenea un angajament la nivel înalt din partea autorităţilor române de a analiza recomandările suplimentare pe care le-ar putea avea Comisia de la Veneţia, incluse în opinia de vineri. Sunt câteva elemente despre care ei (Comisia de la Veneţia) consideră că ar trebui aliniate. Şi este ceva ce vom monitoriza cu cea mai mare atenţie”, a mai spus reprezentantul CE.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -