România, o nouă “performanță” economică! În iunie 2019 România a înregistrat cea mai mare rată a inflației dintre toate statele UE cu un avans al preţurilor de consum de 3,9%. După România urmează Ungiaria și Letonia

România a avut, şi în luna iunie 2019, cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 3,9%, informează Eurostat. Este a şasea lună consecutiv în care România are cea mai mare inflaţie anuală din Uniunea Europeană.

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană  a rămas stabilă în luna iunie 2019 la 1,6%, în timp ce în zona euro inflaţia a crescut uşor până la 1,3%, de la un nivel de 1,2% înregistrat în luna mai. 

În rândul statelor membre UE, cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei se înregistra în România – 3,9%, Ungaria – 3,4% şi Letonia -3,1%.

La polul opus, ţările membre cu cea mai scăzută rată anuală a inflaţiei au fost Grecia – 0,2%, Cipru – 0,3%, Danemarca şi Croaţia – 0,5%.

Citește și https://dc360.ro/viorica-l-a-sunat-pe-klaus-si-i-a-transmis-sa-se-grabeasca-cu-numirea-noilor-ministrii-la-externe-si-interne-si-noul-vicepremier-klaus-i-a-transmis-vioricai-ca-are-timp-de-gandire-pana-pe-25-iunie/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.