Schimbări drastice la Digi 24. Tudor Muşat, printre cei care părăsesc postul. Staţiile locale se închid

Prezentatorul emisiunii „24/7“ Tudor Muşat părăseşte televiziunea, precum alţi câţiva reporteri, dar şi editori şi producători. Totodată, postul de televiziune a anunţat că va închide studiourile locale.

Tudor Muşat, unul dintre principalii prezentatori ai postului Digi 24, este cea mai „sonoră“ dintre plecările din Digi 24, aseară fiind ultima emisiune „24/7“, potrivit Paginademedia.ro.   

Muşat a confirmat plecarea şi a declarat pentru sursa citată: „Relaţia de colaborare cu postul este bazată pe un contract de prestări servicii între două societăţi comerciale (firma mea şi Digi24). Ca atare, o formă de colaborare flexibilă. Acest contract a fost bazat pe proiecte care, de-a lungul celor cinci ani, au îmbrăcat diverse forme: «Romania 24», «24 într-o oră», «Imparţial», precum şi alte proiecte editoriale punctuale. În momentul de faţă nu există un nou proiect în care să fiu implicat, ca atare şi respectivul contract de prestări servicii dintre părţi încetează, este suspendat. Dacă vom mai avea proiecte comune în viitor rămâne de văzut. Cred că reputaţia profesională, tipul de jurnalism pe care îl practic şi imaginea mea publică au fost întotdeauna compatibile cu ţinuta şi stilul Digi24 de-a lungul acestor ani şi pot spune că m-am regăsit pe deplin în acest parteneriat“.   

Din informaţiile Paginademedia.ro, de la Digi 24 mai pleacă şi Francesca Simionescu (social), Mihaela Brazdeş (social), Arina Delcea (politic), Cristi Popa, George Simionescu (producător) şi Andra Timu (editor).  

Totodată, Digi 24 a anunţat şi închiderea studiourilor locale şi întărirea echipei centrale, în paralel cu extinderea reţelei de corespondenţi de la 12 la 18 echipe, într-un comunicat publicat vineri seara, potrivit hotnews.ro.   

Conform aceloraşi surse, cei care au contracte pe perioadă determinată nu vor mai avea prelungită relaţia cu postul de televiziune, iar cei care au contracte pe perioadă nedeterminată vor primi din partea conducerii propuneri pentru a ocupa alte poziţii.   

„Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităţilor din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea reţelei de corespondenţi locali din ţară şi în consolidarea redacţiei centrale a postului Digi 24. Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunţarea la licenţele audiovizuale ale studiourilor regionale şi va creşte nivelul de dotare a echipelor de corespondenţi“, conform comunicatului citat de sursă.  

Compania explică această decizie prin schimbarea „semnificativă“ a pieţei media şi a comportamentul de consum al publicului telespectator , „o parte din public migrând spre conţinuturile difuzate online sau multi-platformă“.   

„Site-urile televiziunilor sau site-urile de ştiri atrag tot mai mulţi vizitatori, ceea ce conduce la scăderea audienţei altor canale. Conţinuturile difuzate online oferă nu numai informaţie de interes naţional şi internaţional, ci şi actualitate din proximitate (regiune, localitate)“, argumentează Digi 24.  

În prezent, Digi 24 deţine opt studiouri regionale în Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Timişoara.

Citește și http://dc360.ro/presedintele-consiliului-national-al-imm-urilor-florin-jianu-sumele-din-proiectul-de-buget-pe-2019-alocate-pentru-sprijinul-companiilor-au-scazut-masiv-fata-de-2018/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.