Acasă Noutati interne Secretar de stat in Ministerul Sanatatii: „Personal am un dubiu vizavi de...

Secretar de stat in Ministerul Sanatatii: „Personal am un dubiu vizavi de data de deschiderea unitatilor de invatamant la data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară. Eu, personal, cred că nu vom putea să le deschidem la acea dată. Mi-aș dori să le deschidem, și eu sunt mamă, dar sinceră să fiu nu cred că s-ar putea deschide în 8 februarie”

Si totusi, elevii s-ar putea sa nu revina in unitatile de invatamant incepand cu data de 8 februarie. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, medicul Andreea Moldovan, a declarat duminica seara la Digi24 ca personal nu crede ca elevii vor reveni in bancile scolilor incepand cu data de 8 februarie avand in vedere trendul ca trendul actual al numarului de cazuri este intr-o crestere usoara. Acesta a spus de asemena ca in urmatoarea saptamana se va cunoaste impactul pe care sarabatorile de iarna l-a avtu asu;rpa pandemiei. Secretarul de stat a mai spus ca desi personal si-ar dori ca unitatile de invatamant sa se redeschida, insa are dubii foarte mari in acest sens.

„Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară”, a spus Andreea Moldovan.

„Planurile de redeschidere a școlilor sunt în stadiul de evaluare, se discută ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, creșă, ciclu primar, fie de clase mai mari. Dar nu pot să vă dau un răspuns în acest moment pentru că ceea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni va duce la decizia redeschiderii sau menținerii închise a școlilor în data de 8 februarie. Ceea ce suntem conștienți e că situația de școală online nu e de cea mai bună calitate, din acest motiv profesorii au fost incluși în grupa prioritară de vaccinare, tocmai ca să protejăm această categorie, dar vom putea să dăm un răspuns pe problema școlii cam peste o săptămână – 10 zile”, a spus ea.

„Ar fi greșit să spun că eu cred că se vor deschide sau nu. Eu, personal, cred că nu vom putea să le deschidem la acea dată. Mi-aș dori să le deschidem, și eu sunt mamă, dar sinceră să fiu nu cred că s-ar putea deschide în 8 februarie”, a adăugat ea.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here