- Advertisement -
Acasă Educatie Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Andreea Moldovan: "Dorinţa tuturor este...

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Andreea Moldovan: „Dorinţa tuturor este de a redeschide şcolile, dar a le redeschide în condiţii de siguranţă. Sunt mai multe scenarii luate în calcul, deschiderea în anumite zone ale ţării, unde sistemul online este mai greu de aplicat, deschiderea claselor mici sau a claselor terminale. Primul criteriu şi cel mai important este cel epidemiologic, numarul de cazuri. Al doilea este circulaţia acestei tulpini”

- Advertisement -

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Andreea Moldovan, a declarat la Digi24, duminica dupa amiaza, ca exista dorinta din partea ministerului Educatiei de a redeschide unitatile de invatamant, insa acestea trebuie redschise in siguranta. Acesta a spus ca sunt doua conditii elementare care vor fi luate in calcul pentru redeschiderea scolilor, primul fiind cel epidemioloogic, adica in functie de numarul de cazuri din urmatoarea perioada iar al doilea circulatia noii tulpini. Aceasta a declarat de asemenea ca exista posibilitatea ca unitatile de invatamant sa se redeschida in anumite parti, unde sistemul online este greu de aplicat sau scenariul redeschiderii doar a claselor mici sau a claselor teminale.

„Sunt două criterii de acţiuni, toate pornind de la criteriul epidemiologic, ce se va întâmpla în următoarea perioadă pentru că suntem undeva la două săptămâni încet, încet de la perioada de sărbători şi de Anul Nou când din păcate lumea nu a fost foarte atentă la respectarea regulilor. Primul criteriu şi cel mai important este cel epidemiologic pentru că dacă vom avea o creştere importantă a numărului de cazuri deja este un argument care conduce la o precauţie mai mare. În al doilea rând, este circulaţia acestei tulpini care este din Marea Britanie, care pe lângă faptul că are transmisibilitate mai mare comparativ cu virusul iniţial, are un potenţial teoretic de infectare a copiilor ceva mai mare decât avea varianta iniţială”, a explicat Andreea Moldovan, întrebată duminică la Digi 24 cum pot fi deschise şcolile în siguranţă, transmite news.ro

„Dorinţa tuturor este de a redeschide şcolile, dar a le redeschide în condiţii de siguranţă. Sunt mai multe scenarii luate în calcul, deschiderea în anumite zone ale ţării, unde sistemul online este mai greu de aplicat, deschiderea claselor mici sau a claselor terminale, sunt nişte scenarii care cu siguranţă se vor lua în considerare şi în discuţie în săptămânile următoare, dar este o decizie care clar este în apanajul Ministerului Sănătăţii, dar alături de Ministerul Sănătăţii este şi INSP-ul care este organismul de sănătate publică care vine cu argumentele de asemenea ştiinţiifice şi se ia în colaborare cu Ministerul Educaţiei. Vom ţine cont de aceste cifre, mai ales că le avem la dispoziţie şi putem şti care regiuni sunt mai afectate şi care nu. Dar iarăşi o generalizare a unei măsuri este greu de exprimat ce impact va avea asupra copiilor”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here