Senatorul USR Mihai Goțiu spune că nu va vota niciun Guvern, inclusiv unul USR, daca nu se ține cont de cerințele lui: La calculele pentru învestire, PNL și Orban nu se pot baza pe voturile USR fără îndeplinirea cerințelor generale, și, mai ales, a condițiilor care vor veni, specific, pe programul de Guvernare. Eu, nu voi vota nici măcar un Guvern USR care nu-și asumă redepunerea Dosarului Roșia Montană la UNESCO

Senatorul USR Mihai Goțiu a declarat miercuri pentru G4Media.ro că el personal nu va vota nici măcar un guvern USR, cu atât mai mult nu va susține unul PNL, care nu își asumă clar o serie de obiective, printre care redepunerea Dosarului Roșia Montană la UNESCO și deființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților.

”La calculele pentru învestire, PNL și Orban nu se pot baza pe voturile USR fără îndeplinirea cerințelor generale, și, mai ales, a condițiilor care vor veni, specific, pe programul de Guvernare. Cel puțin eu, și nu doar eu, nu voi vota nici măcar un Guvern USR care nu-și asumă redepunerea Dosarului Roșia Montană la UNESCO; refuncționalizarea și dezvoltarea aplicației Inspectorul Pădurii plus alte măsuri ferme pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri; hotărâre de Guvern pentru aplicarea hărților INSPIRE pentru ariile naturale protejate, așa cum au fost realizate ele în cadrul unui proiect cu finanțare europeană; rezilierea contractului Romsilva de administrare a Parcului Național Semenic – Cheile Carașului și scoaterea Romsilva din toate parcurile naționale. La astea se adaugă desființarea Secției Speciale și alte cerințe punctuale pe alte domenii”, a declarat Goțiu pentru G4Media.ro.

”Toate acestea sunt decizii care țin de executiv și pot fi realizate și implementate de un Guvern încă din primele luni de mandat. În lipsa unor garanții legate de condițiile generale ale USR și, în cazul meu, cele enumerate mai sus, d-l Ludovic Orban n-are decât să refacă USL și să-și treacă Guvernul cu voturile celor de la PSD sau PSD 2 (Victor Ponta). Eu unul n-am de gând să girez renașterea USL, cu atât mai mult cu cât acel mariaj de tristă amintire a fost unul dintre motivele pentru care am decis să intru în politică”, a mai explicat Goțiu.

Citește și https://dc360.ro/dupa-ce-a-sustinut-3-ani-guvernarea-psd-alde-iar-dupa-26-mai-s-a-dat-cu-opozitia-udmr-se-reconfigureaza-din-nou-si-se-pozitioneaza-la-mijloc-udmr-cere-un-acord-scris-pentru-sustinerea-guvernului-lu/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *