- Advertisement -
AcasăExternServiciul de informații al Norvegiei confirma: "A fost vorba despre un act...

Serviciul de informații al Norvegiei confirma: „A fost vorba despre un act terorist islamist extremist. Atacatorul este un iranian in varsta de 42 de ani”

- Advertisement -

Serviciul de informații al Norvegiei confirma ca atacul terorist prdus vineri seara in centrul capitalei a fost un act terorist islamist. Atactorul este un iranian in varsta de 42 de ani.

„Evaluarea noastră generală este că există motive să credem că a vrut să provoace o teamă gravă în rândul populației”, a declarat Hatlo.

Olav Roenneberg, un jurnalist de la televiziunea publică norvegiană NRK, a declarat că a fost martor la împușcături.

„Am văzut un bărbat sosind la fața locului cu o geantă. A luat o armă și a început să tragă”, a declarat Roenneberg pentru NRK. „La început am crezut că este un pistol cu aer comprimat. Apoi geamul barului de alături s-a spart și am înțeles că trebuie să fug să mă adăpostesc.”

Un alt martor, Marcus Nybakken, în vârstă de 46 de ani, a declarat că a văzut o mulțime de oameni alergând și țipând și a crezut că este vorba de o bătaie.

„Dar apoi am auzit că a fost un schimb de focuri și că era cineva care trăgea cu o mitralieră”, a declarat Nybakken pentru postul norvegian de televiziune TV2.

Premierul Jonas Gahr Stoere a declarat într-o postare pe Facebook că „împușcăturile (…) au fost un atac crud și profund șocant asupra unor oameni nevinovați”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -