- Advertisement -
Acasă Extern Si totusi, mastile sunt in mare ineficiente? "Institute for Health Metrics and...

Si totusi, mastile sunt in mare ineficiente? „Institute for Health Metrics and Evaluation” publica cifre demonteaza eficacitatea crescut a mastilor in fata infectiei / In Franta si Suedia, rata deceselor este de 1.200 la 1 milion de locuitori, insa in Franta 76% dintre persoane poarta masca iar in Suedia doar 6%

- Advertisement -

Nu, nu este vorba despre o teorie a conpiratiei de niciun fel, ci despre un studiu orgnizat de „Institute for Health Metrics and Evaluation”, o organizație specializată în statistici de sănătate publică – aflată sub egida Universității din Washington. Am tinut sa precizam acest lucru, cu atat mai mult cu cat nu am promovat niciodata teorii care sa contrazica autoritatile in vreun fel in ceea ce priveste eficienta purtarii mastii.

Asadar, conform „Institute for Health Metrics and Evaluation”, masca pare sa nu fie atat de eficace pe cat s-ar parea din recomandarea specilistilor. Potrivit studiului care comapra tarile in care purtarea mastii este destul de rar intalnita cu tarile incare masca este des ultilizata, reiese ca nu exista o mare diferenta. Concret sio poate cea mai plauzibila copmparatie a studiului, este cea dintre Franta si Suedia. In timp ce in Franta, 76% din populatie poarta cu regulalitate masca de protectie, in Suedia procentul e de doar 6%, cu toate astea numarul de persoanelor decedate la 1 milion de locuitori in ambele tari este aproximativ acelasi, respectiv 1.200 de decese la 1 milioane de locuitori.

Spania, Italia și Portugalia, unde măștile sunt folosite cu o frecvență de 90%, au între 1.300 și 1.500 de decese la un milion de locuitori. Și mai convingător: Marea Britanie are 1.765 de decese la un milion de locuitori, mai mult decât dublu față de Germania (785 de decese la un milion de locuitori), dar măștile sunt folosite în ambele state într-o proporție de aproximativ 57%.

În ceea ce privește Norvegia și Finlanda, printre elevii silitori ai Europei, au înregistrat câte 800 de decese de la începutul epidemiei, cu rate de utilizare a măștilor de numai 38%, respectiv 49%.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here