- Advertisement -
Acasă Noutati interne Sindicatul Solidaritatea din Hunedoara a transmis o scrisoare deschisă către Consiliul Suprem...

Sindicatul Solidaritatea din Hunedoara a transmis o scrisoare deschisă către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Guvernul României şi Avocatului Poporului, în care solicită convocarea unei şedinţe CSAT pe tema protestelor minerilor din Valea Jiului

- Advertisement -

Sindicatul Solidaritatea din Hunedoara a transmis in urma cu scurt timp o scrisoare deschisă către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Guvernul României şi Avocatului Poporului, în care solicită convocarea unei şedinţe CSAT pe tema protestelor minerilor din Valea Jiului care dureaza de mai bine de 48 de ore.

„Oprirea Termocentralei Mintia din lipsă stoc de cărbune a lăsat cetăţenii municipiul Deva, instituţiile publice, şcoli, grădiniţe, spitale, creşe şi agenţi economici, racordaţi la sistemul de termoficare, fără apă caldă şi căldură, în plină iarnă şi stare de alertă (pandemie), încălcând Legea 325/2006”, se mai arată în scrisoare.

”De nenumărate ori am solicitat Guvernului României, Ministerului Energiei şi Ministerul Afacerilor Interne constituirea la Termocentrala Mintia a unui stoc de cărbune la rezerva de stat (conform Legii 82/1992) pentru evitarea rămânerii populaţiei, instituţiilor publice, şcolilor, grădiniţelor, creşelor, spitalelor şi agenţilor economici din municipiul Deva fără apă caldă şi căldură, dar mai ales în momentul de faţă a lipsei condiţiilor igienice-sanitare în plină pandemie cauzată de virusul SARS-COV-2. Solicitările au rămas fără răspuns din partea autorităţilor care ar trebui să protejeze populaţia acestei ţări. Pe această cale vă sesizăm şi faptul că din lipsa lichidităţilor nu se pot constitui garanţiile financiare pe Piaţa de Echilibrare la CNTEE Transelectrica S.A., situaţie care va împiedica accesul Termocentralei Mintia la vânzarea de energie electrică pe platforma OPCOM a operatorului pieţei de energie unice din România, începând cu data de 26.02.2021”, se mai arată în textul scrisorii.

”Vă solicităm convocarea de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe tema Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A. având în vedere că termocentrala Mintia este un obiectiv naţional strategic cuprins în Legea nr. 225/2018 privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice, definite de Directiva Consiliului UE nr. 114/2008/CE după cum urmează: ”, se mai arată în scrisoare.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!