Sondaj INSCOP: 72% dintre români spun că țara merge într-o direcție greșită și mai puțin de 17% că merge într-o direcție bună

Peste 70% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce doar 16,9% sunt de părere că direcția în care merge țara este bună, arată rezultatele sondajului INSCOP realizat în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer. 11,5% dintre respondenți nu știu sau nu răspund.

Față de luna noiembrie 2018, procentul respondenților pesimiști cu privire la evoluția generală a situației din țară a scăzut de la 73,4% la 71,6%, dar a scăzut și mai mult numărul românilor care cred că lucrurile în țară se îndreaptă într-o direcție bună (de la 18,7% la 16,9%).

Tendința înregistrată pe parcursul ultimilor doi ani este de scădere accentuată a celor optimiști, care cred că România merge în direcția bună – de la 36,6% dintre români în iulie 2017 la 16,9% în ianuarie – februarie acest an.

Pe de altă parte, cei mai mulți respondenți (44,2%) sunt de părere că Uniunea Europeană se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 38,6% apreciază că blocul comunitar merge în direcția greșită. Procentul non-răspunsurilor este de 17,2%.

Față de sondajul precedent, distribuția răspunsurilor indică o creștere a optimismului cu privire la direcția Uniunii Europene. Dacă în noiembrie 2018, 42,5% dintre respondenți erau de părere că Uniunea se îndreaptă într-o direcție greșită, în sondajul actual, procentul celor pesimiști a scăzut la 38,6%.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer, pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Volumul eșantionului, de tip multi-stratificat, probabilistic, a fost de 1080 persoane, reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Citește aici mai multe date despre sondaj

Citește și http://dc360.ro/dragnea-a-depus-amendamente-la-buget-pentru-diminuarea-fondurilor-alocate-serviciilor-secrete-cu-peste-500-de-milioane-de-lei/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.