- Advertisement -
Acasă Politica Sorin Grindeanu: Consiliul Fiscal demontează bugetul pe 2021! Construcția bugetară este bazată...

Sorin Grindeanu: Consiliul Fiscal demontează bugetul pe 2021! Construcția bugetară este bazată pe o minciună: Amatorism, iluzii și austeritate! Se continuă însă guvernarea pe datorie, cu o viteză de împrumut de 800-1000 euro pe secundă! Fiecare român va plăti din buzunar această datorie în următorii 30 de ani, prin taxe și impozite mai mari!

- Advertisement -

Fostul premier, Sorin Grindeanu, ataca coalitia de guvernare PNL-USR-UDMR legat de bugetul pe anul 2021. Acesta spune ca Consiliul Fiscal demontează bugetul pe 2021 si ca constructia bugetară este bazată pe o minciună. Grindeanu continua acuzand ca coalitia de guvernare ca se imprumuta cu circa 800-1000 de euro pe secunda si ca aceste datoriii vor fi platite de romani in urmatoarele 3 de decenii „prin taxe și impozite mai mari”.

„Consiliul Fiscal demontează bugetul pe 2021. Construcția bugetară este bazată pe o minciună: se propune ajustarea puternică a cererii, deci a consumului, dar se estimează iluzoriu creștere economică. Amatorism, iluzii și austeritate”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El acuză Executivul că „nu are de gând să aducă mai multe venituri la buget”.

„Avem un grad de colectare a veniturilor în PIB de 31% față de 46% media UE. În buget nu este cuprins niciun euro atras din PNRR din cei 30,4 miliarde euro, nici vorbă de prefinanțarea de 13% pe care o putem accesa în 2021. Guvernul pune paie pe foc în adâncirea recesiunii, în loc de stimularea economiei propunând doar austeritate, subdezvoltare, tăieri și sărăcie. Se continuă însă guvernarea pe datorie, cu o viteză de împrumut de 800-1000 euro pe secundă! Fiecare român va plăti din buzunar această datorie în următorii 30 de ani, prin taxe și impozite mai mari. Iar în toată această nebunie, știți cumva cum se numește actualul ministru al Finanțelor? L-ați văzut pe undeva, l-ați auzit să emită vreo idee pentru susținerea economiei? Cu un ministru-fantomă, să nu ne mirăm ca avem un buget fantasmagoric”, conchide prim-vicepreședintele PSD.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here