Sorina Pintea: Managerul Spitalului de Psihiatrie Săpoca și-a dat demisia! Din păcate vorbim despre 5 decese, pentru ca unul dintre pacienţii aflaţi la Spitalul Floreasca, un pacient cu multiple comorbidităţi a decedat în cursul nopţii trecute. Voi depune plângeri penale împotriva medicului de gardă și a asistentelor pentru neglijență în serviciu

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că managerului Spitalului Săpoca și-a dat demisia. De asemenea, un alt pacient a murit.

 ”În cursul nopții trecute am finalizat ancheta, iar în această dimineața am prezentat concluziile, iar managerului spitalului și-a dat demisia”, a spus Sorina Pintea.

Conform ministrului Sănătății, numărul deceselor a ajuns la 5. ”Din păcate o altă persoană a decedat azi-noapte”, a completat Sorina Pintea.

A cincea persoană care a decedat este o pacientă de 88 de ani , care a făcut un stop cardio respirator azi-noapte. 

“Din păcate vorbim despre 5 decese, pentru ca unul dintre pacienţii aflaţi la spitalul Floreasca, pacient de 88 de ani, un pacient cu multiple comorbidităţi a decedat în cursul nopţii trecute”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a mai spus că va depune plângeri penale împotriva medicului de gardă și a asistentelor pentru neglijență în serviciu

Sorina Pintea a anunțat luni dimineața concluziile anchetei făcute la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, după tragedia de ieri. Un pacient în sevraj etilic a omorât 5 oameni şi a rănit grav alţi 8, în ceea ce specialiştii numesc un episod psihotic. Ministrul Sănătăţii declara ieri că tragedia este rezultatul unui lung şir de erori, iar cei vinovaţi vor plăti. 

Pintea spune că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi a reiterat faptul că această tragedie putea fi evitată. Reclama Sorina Pintea ca asistenta nu si-a respectat fisa postului in care scria clar ca pacientilor nu trebuia sa li se lase la indemana obiecte contondente. Asadar, stativul nu trebuia in niciun caz sa ramana in salon.

A doua greșeală, potrivit lui Pintea, ar fi că spitalul a pus două persoane aflate în sevraj etilic în același pat. Adica in pat cu ucigasul a mai fost pus un barbat, desi existau paturi libere.

Pintea a mai spus că vor fi depuse plângeri penale după tragedia de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, însă așteaptă rezultatul controlului pentru a ști pe numele cui se vor îndrepta aceste demersuri.

Barbatul a fost internat in noaptea de joi spre vineri, cu etilism. I s-a administrat tratament, dar nu a dat semne ca ar fi violent.

In noaptea de sambata spre duminica, a luat un stativ de perfuzii si a lovit in zona capului pacientii din salonul sau si dintr-un salon apropiat.

Patru oameni au murit, iar alți nouă au fost răniți, dintre care doi au suferit traumatisme cranio-cerebrale grave.

Toti ranitii au fost transferati la Bucuresti.

După atac, agresorul a ieșit din spital pe geamul unui salon, dar a fost prins de un echipaj de poliție care tocmai venise la spital să interneze o altă persoană.

Atacatorul a fost dus ieri la tribunalul buzau. Mai apoi s a decis ca acesta sa fie internat provizoriu in spitalul de psihiatrie pt a se stabili daca acesta are discernamant.

In acest dosar, procurorii au început urmărirea penală sub aspectul infracţiunii de omor calificat.

Citeste si https://dc360.ro/17-milioane-de-protestatari-s-au-adunat-in-centrul-l-hong-kong-ului-pentru-a-si-reafirma-sprijinul-pentru-mobilizarea-pro-democratie-fara-precedent-vrem-sa-aratam-lumii-ca-locuitorii-hong-kongului/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.