- Advertisement -
Acasă Politica Sosoaca: Sa scoata ministrul Virgil Popescu cu Guvernul carbune de acolo ca...

Sosoaca: Sa scoata ministrul Virgil Popescu cu Guvernul carbune de acolo ca acum 200 de ani! In fiecare an s-au alocat bani pentru retehnologizare si de ani de zile niciun ban nu a ajuns la amaratii de mineri! Se duc la prefectura, primarii, lideri de sindicat! Asa e doar tentativa de omor!

- Advertisement -

Senatoarea Diana Sosoaca a atacat Executivul Citu luni seara la Romania tv, pe temaor minerilor care au sstat o saptamana inchisi in subteran. Aceasta i-a trimis pe ministrul Energiei, Virgil Popoescu, ca impreuna cu restul Exectivului, sa merga si sa scoata carbune precum in urma cu 2 secole. Acesta a acuzat ca anual se aloca bani pentru retehnologizare si ca de fapt banii nu merg catre minerici catre prefectura, primarii si ldieri de sidicat.Sosoaca s-a aratat multumita ca situatia protestelor din subteran a fost in schimb temporar rezvolvata, spunand ca daca protestele ar fi continua in acelasi mod, minerii nu ar mai rezaitat si ar fi fost „omor cu premeditare”.

Nu poti da bani de la stat unei societati in insolventa. Doi la mana, spune asa : „sumele aferente vor fi restitutite din veniturile proprii societatii”. Ce venituri proprii, cand ei sunt in insolvenmta. E deturnare de fonduri, alo! Juridic nu spuneau ca au specialisti, ca sunt desteptii Romaniei? Este un guvern de distrugere nationala. Ma rog sa le dea salariile acestor oameni. Pentru luna aprilie, salariile vor fi platite in 5 mai. Nu avem niciun an trecut aici. Eu sunt jurist, asta nu arata a acor. Pai de cand iei tu creantele salariale sa platesti drepturile salariale.

Avem grave probleme juridice. Unde sunt garantiiole, cine plateste, cine isi asuma raspunderea daca aceste sume nu vor fi platite? Ati auzit cum domnul Citu a spus ca nu va permite mineriade in Bucuresti? Pentru ce ii ducem in derizoriu pe acesti oameni? Au dreptul sa protesteze. Au plecat pe joc cateva zeci de mineri si au fost opriti de jandarmi in defiileul Jiului si amenintati ca daca nu se intorc, vor fi retinuti si bagati in dube.

Avem penali la guvernare. Cinste domnului Virgil Popescu, dar ne spune ca in iulie Lupeniul se inchide, ca nu scoate destul carbune. Sa scoata dansul cu guvernul carbune de acolo ca acum 200 de ani. In fiecare an s-au alocat bani pentru retehnologizare si de ani de zile niciun ban nu a ajuns la amaratii de mineri.

Se duc la prefectura, primarii, lideri de sindicat. Doamna Turcan nu ne-a primit pe mine si pe domnul Terheş, pentru ca dansul nu a votat pentru Green Deal, care omoara mineritul. E foarte bine ca s-a detensionat situatia, pentru ca oamenii ar fi murit acolo, nu mai rezistau si era crima cu premeditare. Asa e doar tentativa de omor.

Daca banii se foloseau pentru retehnologizare, acum aveam minerit ca in Germania. Acolo nu se mai coboara in subteran, se lucreaza doar la suprafata si minerii au 4-5000 de euro pe luna. Germania a vazut ca programul Green Deal nu este eficient, iar acum se redeschid mine si se mai fac si unele noi.”, a spus Diana Şoşoacă la România TV.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Logged in as Redactie. Log out?

Please enter your comment!

Sari la bara de unelte Dezautentificare