Spania prelungeste starea de urgena pana pe 21 iunie dupa ce in ultimele zile s-a inregistrat un boom al cresterii cazurilor de infectie. Spania va deveni tara cu cea mai lunga perioada de stare de urgenta instaurata din Europa

Spania, a doua cea mai afectata tara din Europa dupa Marea Britanie, prelungeste starea de urgenta cu inca doua saptamamni dupa ce numarul persoanelor infectate inceptu din nou sa creasca

Decizia de a prelungi starea de urgenta a fost anuntata de premierul Spaneie Pedro Sanchez, care specificat faptul ca aceasta reprezinta ultima prelungire a starii de eurgneta in Spania.

Reamintin ca Spania se afla in stare de urgenta inca de pe data de 14 martie, iar cu noua prelungiure anuntata, tara va mai fi in continuare in stare de urgenta pana pe data de 21 iunie. Se scurt, Spania va deveni tara cu cea mai lunga perioada in stare de urgenta instuarata din Europa, 3 luni si o saptamana.

Decizia premierului spaniol vine in ciuda protestelor din strada, protestatarii cerand relaxarea masurilor, la fel si opozitia.

Spania inregistreaza in prezent 286.509 persoane infectate si 27.127 de decese, fiind pe locul 5 lume.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *