- Advertisement -
Acasă Politica Studentii critica Executivul pentru eliminarea gratuitatilor: Guvernul României a ales să execute...

Studentii critica Executivul pentru eliminarea gratuitatilor: Guvernul României a ales să execute economii, fără dialog, doar cu idei fixe, pe spatele studenţilor care se gândesc de câţiva ani dacă România mai merită o şansă.În urma discuţiilor cu PSD, un amendament menit să oprească eliminarea gratuităţii călătoriilor feroviare pentru studenţi a fost depus insa acesta nu a trecut de votul privind bugetul pe 2021

- Advertisement -

Uniunea Națională a Studenților din România ataca Executivul condus de Florin Citu dupa ce in bugetul pentru anul 2021 nu a fost trecut si amendamentul depus de PSD privind gratuitatile pentru calatorii cu trenul ale studentilor.Uniunea Națională a Studenților critica faptul ca Guvernul a ales sa faca economii fara a avea prima data discutii cu acestia in acest context. Studentii transmit ca trebuia sa fie acceptat intr-o a doua varianta amendamentul deputatului liberal Florin Roman care prevedea 12 călătorii gratuite dus-întors pe an universitar.

”Călătorie cu sens unic către nepăsare

Această călătorie a început cu gratuitatea totală, a continuat cu propunerea gratuităţii doar între centru universitar şi domiciliu, iar în final cu 50% gratuitate pe an calendaristic. Guvernul României, în frunte cu prim-ministrul Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Kelemen Hunor, alături de liderul PNL, Ludovic Orban au ales să execute economii, fără dialog, doar cu idei fixe, pe spatele studenţilor care se gândesc de câţiva ani dacă România mai merită o şansă.

Comunicarea nu pare să fie punctul forte al actualului Guvern al României, condus de către prim-ministrul Florin Cîţu, iar acest fapt este susţinut de campania de înlăturare a unui beneficiu care a salvat buzunarele a mii de studenţi români. După multiplele întâlniri cu reprezentanţi ai guvernului şi partidelor din coaliţie, am rămas cu esenţa ideologiei actualului executiv – unele schimbări se fac doar pentru că puterea este nelimitată, iar perspectivele celor afectaţi nu sunt valoroase.

În urma discuţiilor cu Partidul Social Democrat, un amendament menit să oprească eliminarea gratuităţii călătoriilor feroviare pentru studenţi a fost depus însă rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor. Votul privind bugetul pe 2021, care include şi eliminarea gratuităţii călătoriilor feroviarea cu CFR pentru studenţi, a trecut iar acest fapt aduce reducere 50% pentru studenţi pe an calendaristic, amendamentul depus de deputatul Florin Roman care oferea 12 călătorii gratuite dus-întors pe an universitar fiind ignorat de coaliţia de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR.

Salutăm cu încredere reformele Guvernului României, însă susţinem în continuare faptul că există un număr mare de cheltuieli nejustificate în cadrul aparatului bugetar care puteau înlocui eliminarea gratuităţii studenţilor, cheltuieli care puteau menţine economii mult mai consistente şi populare.

Lipsa de comunicare, de care Guvernul României a dat dovadă, nu va fi uitată de către studenţii români, aceasta va sta mereu pe masa de discuţii, încrederea în acest executiv micşorându-se exponenţial. Noi nu suntem cerşetori, nu suntem milogi, nu suntem pomanagii, suntem tinerii ţării, suntem viitorul său şi avem nevoie de sprijin.

Sprijinim studenţii să profite de pe urma ultimelor zile de gratuitate completă, zilele următoare fiind publicată în Monitorul Oficial decizia adoptării bugetului pe 2021, iar odată cu ea, efectele ordonanţei fiind aplicate.

Călătoria cu un singur sens către alte ţări ne stă de foarte mult timp printre gânduri, iar ultimele decizii nu au influenţat într-un mod pozitiv acest proces. Vă rugăm să nu ne daţi şi alte motive pentru o decizie drastică, nu ne uitaţi. Noi suntem aici şi aşteptăm reforme pozitive pentru sistemul de învăţământ, bugetul anului curent pe educaţie nefiind satisfăcător pentru starea în care se află sistemul actual. Dorim dialog, dorim schimbare în bine!”, arată Uniunea Națională a Studenților din România.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here