SUA, California. Ca urmare a legalizarii deținerii si vanzarii canabisului in statul american, peste 85.000 de condamnări legate de posesia și consumul de canabis vor fi șterse automat din caziere printr-un program-pilot computerizat lansat în California

Aproxmativ 85.000 de condamnari drept urmare a posesiei si consumului de canabis ar urma sa fie sterse din caziere printr-un program-pilot computerizat lansat în California ca urmare a legalizarii detinerii si vanzarii plantei in statul american in urma cu aproxaimativ 2 ani.

Legea care legifereaza consumul si poseseie de canabis a a intrat in vigoare in statul american California la 1 ianuarie 2018, oferind astfel posibilitatea persoanelor condamnate pentru fapte care au încetat să constituie infracțiuni să ceară unui judecător ștergerea cazierului de condamnările anterioare.

Procesul a fost început inițial de cei cu condamnări dar s-a dovedit dificil și costisitor, motiv pentru care doar 3% din cei eligibili au apelat la justiție pentru ștergerea cazierului.

Admițând aceste dificultăți, autoritățile din California au decis albirea automată a cazierelor până la 1 iulie 2020, o sarcină colosală pentru sistemul judiciar din statul american.

ONG-ul Code for America, al cărui scop declarat e ajutarea autorităților din Statele Unite „să intre în era digitală”, a intrat în parteneriate cu mai multe ținuturi din California, oferindu-le un algoritm capabil să identifice automat cazurile eligibile.

„Această tehnologie poate analiza eligibilitatea a mii de condamnări în câteva secunde, ceea ce îi scutește pe procurori de a examina fiecare caz în parte în arhive”, au declarat reprezentanții ONG-ului.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *