Tăriceanu: Dacă vor câştiga alegerile aripa tânără a Securităţii, mă refer la USR, libertatea de exprimare va fi limitată! Aşa probabil că le-au spus bunicii lor care erau securişti de vază şi aşa au înţeles că trebuie să se întâmple!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, la Timişoara, că USR reprezintă „aripa tânără a Securităţii”, care în programul de guvernare ar putea veni şi cu lucruri care ar limita libertatea de exprimare, transmite Agerpres.

El a făcut afirmaţia după ce a fost informat că o persoană care avea o pereche de cătuşe voia să-i ceară demisia din fruntea Senatului României şi a punctat că nu se teme de astfel de manifestări care demonstrează că în România este astăzi libertate de exprimare.

„Dar dacă mâine vor câştiga alegerile cei care reprezintă astăzi aripa tânără a Securităţii, şi mă refer la USR, să fie convinşi cei care sunt afară (pentru a protesta, n.r.) că vocea lor nu se va mai auzi. Pentru că cei care astăzi reprezintă USR – îi văd de pe acum care sunt temele lor preferate de campanie şi îmi dau seama ce va urma. Va fi rău şi tragic”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că USR vorbeşte despre o ţară care să nu mai aibă proprietate şi să nu se mai bazeze pe familie şi se poate presupune că „micii securişti” vor veni şi cu alte lucruri de acest gen, care ar putea însemna şi limitarea libertăţii de exprimare.

„Dacă astăzi, în loc de familie doresc să trăim în trib, dacă în loc de proprietate vor să trăim la colectiv, cum s-a întâmplat înainte de 1990, bineînţeles că aceste lucruri sunt asociate cu reprimarea libertăţii de exprimare. Aşa probabil că le-au spus bunicii lor care erau securişti de vază şi aşa au înţeles că trebuie să se întâmple. Aşa că lăsaţi-i (pe cei care vor să protesteze, n.r.) să se manifeste cum vor, aveţi grijă voi, ca adevăraţi liberali, ca România să fie în continuare o ţară democratică şi care aparţine lumii libere”, a mai spus Tăriceanu.

Citeşte şi http://dc360.ro/ponta-coruptie-institutionalizata-ca-in-2019-nu-am-vazut-se-fura-cu-oug-se-fura-cu-hotararea-de-guvern-si-se-fura-fara-frica-pentru-ca-cei-care-o-fac-stiu-ca-o-sa-vina-o-ordonanta-o-sa-vina-ccr-o/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.