Tăriceanu îl trage de urechi pe Daniel Zamfir la dezbaterea cu Isărescu: Nu e corect, Daniel. Să nu creăm acum titluri de presă…

Călin Popescu Tăriceanu l-a apostrofat marți pe colegul său de partid Daniel Zamfir în timpul discuțiilor cu membrii Consiliului de Administrație al BNR. După ce Zamfir l-a întrebat pe Mugur Isărescu dacă s-a finanțat în 2000 de la fondul de investiții al mogulului Sorin Ovidiu Vîntu, referindu-se de fapt la cumpărarea de titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor, Tăriceanu a intervenit în discuție.

”Nu e corect, Daniel. Să nu creăm acum titluri de presă… Putea să cumpere și Bercea Mondialu”, a spus Tăriceanu, spre amuzamentul tuturor participanților la ședința Comisiei economice din Senat.

Zamfir îl întrebase pe Isărescu dacă s-a împrumutat de la Vîntu în 2000, guvernatorul BNR negând uimit. Zamfir a revenit și a explicat că ar fi vorba despre faptul că fondul înființat de Vîntu a cumpărat titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor în 2000, când Isărescu era premier. ”Nu știu, pentru că nu eram ministrul Finanțelor, dl Remeș era”, a spus Isărescu.

Zamfir a continuat cu întrebările pe această temă, spre amuzamentul membrilor CA al BNR, iar Tăriceanu l-a întrerupt și i-a cerut să schimbe tema dezbaterii.

Anterior, Tăriceanu îi ceruse de două ori lui Zamfir să nu îl mai întrerupă pe Isărescu: ”Lasă-l să vorbească”, i-a spus la un moment dat.

Reamintim că Daniel Zamfir atacă în mod constant BNR în ultimii patru ani, acuzând banca centrală și pe Mugur Isărescu de încălcări ale legii sau ale regulamentelor bancare.

Citește și https://dc360.ro/iohannis-pentru-libertatea-drepturile-noastre-libertatea-de-exprimare-trebuie-sa-luptam-zilnic-toate-regimurile-dictatoriale-s-au-putut-construi-fiindca-oamenii-s-au-uitat-in-alta-parte-sau-nu-au/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.