- Advertisement -
AcasăEvenimenteTariceanu si Ponta anunta din nou ca voteaza pentru investirea Guvernului Citu!...

Tariceanu si Ponta anunta din nou ca voteaza pentru investirea Guvernului Citu! Seful ALDE: „A vota împotriva propriului guvern este astăzi un act de complicitate la continuarea crizei. Ludovic Orban şi PNL sa isi voteze propriul Guvern!” Liderul PRO Romania: „Cred că nu ne cer prea mult, dimpotriva! Nu cred că Guvernul PNL condus de domnul Cîţu este cel mai bun dintre guvernele posibile, nu cred că domnul Cîţu e cel mai bun premier”

- Advertisement -

Coronavirsul schimba complet strategiile politicienilor. PNL este in mometul de fata singurul partid care nu si-a pronuntat votul in favoarea propriului Guvern. Liderii PRO Romania si ALDE anunta din nou impreuna si azi ca vor vota in Parlament pentru investirea Guvernului Citu. Ambii lideri transmit ca decizia lor consta in faptul ca Romania are nevoie de un Guvern stabil pe perioada epidemiei de coronavirus care sa gestioneze treburile asa cum trebuie. In timp ce Victor Ponta spune este de datoria parlamentarilor sa merga la locul de munca unde au multe beneficii pentru a vota un Guvern care sa ofere stabilitate, dand de inteles ca nu vede vreo lumina in Florin Citu, presedidntlee ALDE Calin Popescu Tariceanu sustine ca a vota imptriva propriului Guvern este „complictate la continuarea crizei pe mai departe”. Tariceanu spune raspicat ca Ludovic Orbvan si liberalii trebuie sa isi voteze propriul Guvern.

Declaratiile lui Victor Ponta din coferinta de presa sustinuta azi:

„Atât trebuie să facem, să mergem să votăm un guvern şi spun de pe acum – nu cred că Guvernul PNL condus de domnul Cîţu este cel mai bun dintre guvernele posibile, nu cred că domnul Cîţu e cel mai bun premier. (…) Cred însă că e mai bun decât niciun guvern. (…) Vom vota şi eu şi colegii mei de la Pro România la vedere pentru învestirea unui guvern, un guvern care să pună în aplicare rapid măsurile pe care oamenii le aşteaptă”, a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

Este o criză fără precedent. Trebuie să înceteze „orice fel de jocuri politice, orice fel de manevre politice, orice fel de blaturi politice.

Noi, parlamentarii, ar trebui să facem ceea ce oamenii aşteaptă de la noi, şi anume să ne ducem la muncă pentru câteva ore, să votăm un guvern care să se ocupe de problemele oamenilor. Cred că nu ne cer prea mult, dimpotrivă, nu ne-au cerut nici să stăm în locul medicilor în spital, nouă, parlamentarilor, nici să stăm la graniţă în locul poliţiştilor, nici să stăm în locul celor de la Comitetul pentru Situaţi de Urgenţă, ne-au cerut un lucru pentru care suntem plătiţi, pentru care avem salariu, avem maşini, secretare, avantaje, şi anume să ne ducem la muncă la Parlament şi să votăm un guvern, un guvern care să se ocupe de problemele românilor în această criză fără precedent”


Postarea integrala a lui Calin Pppescu Tariceanu de pe facebook:

Așa cum era de așteptat, CCR a declarat neconstituțională ordonanța dată “noaptea ca hoții” de un guvern Orban care era deja cu un picior plecat din Palatul Victoria. CCR readuce legalitatea și bunul simț în politică și mai ales pune capăt visului prezidențial pentru alegeri anticipate. Încă tot nu pot să cred cum a fost posibil ca în PNL, partidul care ar trebui să fie stindardul democrației și al apărării drepturilor individuale, inclusiv dreptul la un vot corect, s-a putut coace o asemenea ordonanță! Ordonanță care să legifereze frauda electorală, care să interzică dreptul partidelor mici de a avea reprezentanți în secții de vot, care să schimbe reguli importante în timpul jocului. E clar că PNL este condus din altă parte sau că la mutarea în Modrogan au luat “virusul Băsescu”.

Așteptăm ca Ludovic Orban și PNL să înțeleagă implicațiile acestei decizii și să-și voteze propriul guvern. A vota împotriva propriului guvern este astăzi un act de complicitate la continuarea crizei. Românii au nevoie de un guvern care să guverneze de-adevăratelea și nu doar să mimeze munca. Vremurile sunt prea grele ca un guvern să mai funcționeze după sloganul “Ludovic, fă-te că lucrezi!”, care a reprezentat programul de guvernare de până acum.

Stoparea răspândirii coronavirusului este un efort comun în care rolul unui guvern legitim este esențial. Dar și mai important este rolul unui guvern atunci când vine vorba despre limitarea efectelor economice ale crizei, pentru că este inacceptabil să ieșim dintr-o criză de sănătate și să intrăm într-o criză economică.

Vom vota, cu noduri în gât, guvernul Cîțu, pentru a putea avea un guvern legitim. Le solicit celor de la PNL să voteze la vedere pentru că altminteri e clar că își trântesc propriul lor guvern și contribuie la prelungirea crizei. Și asta românii nu le-o vor ierta.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

- Advertisement -