Țarul Putin vede conspirații și forțe străine peste tot! Parlamentul Rusiei este convocat într-o reuniune extraordinară pentru a discuta despre ”ingerințele străine” care ar susține protestele care zguduie Moscova! Rusii acuză guverne şi media străine că susţin manifestaţiile opoziţiei din ultimile luni

Deputaţii ruşi au anunţat luni o reuniune extraordinară săptămâna viitoare consacrată unei presupuse „ingerinţe” străine în favoarea mişcării de protest pentru alegeri libere la Moscova, după o serie de avertismente adresate mai multor ţări şi canalului YouTube, informează AFP, citat de Agerpres.ro.

Rusia acuză guverne şi media străine că susţin manifestaţiile opoziţiei ce reunesc mii de oameni în fiecare weekend în centrul capitalei ruse de la mijlocul lunii iulie, pentru a protesta împotriva respingerii unor candidaturi ale opozanţilor la alegerile locale din septembrie.

Citat de agenţia de ştiri TASS, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului, Viaceslav Volodin, a anunţat o „reuniune extraordinară” pe 19 august pentru a discuta despre „actele de ingerinţă în afacerile interne ale ţării noastre”, notează sursa citată.

Duminică, agenţia rusă de supraveghere a telecomunicaţiilor Roskomnadzor a acuzat gigantul american Google că face ”publicitate unor acţiuni în masă neautorizate” pe filiala sa YouTube.

„Diferite structuri care au canale pe YouTube” transmit informaţii despre protestele neautorizate, a spus Roskomnadzor, acuzând aceste canale că folosesc „instrumente de publicitate” pentru a „submina alegerile”. Agenţia rusă a avertizat Google că, dacă nu va face nimic pentru a le opri, acest lucru va fi considerat o „ingerinţă în alegerile suverane ruse”.

Ultimul şi cel mai important miting organizat pentru a cere alegeri libere a reunit duminică la Moscova până la 60.000 de persoane. Sute de protestatari, printre care opozantul numărul unu al Kremlinului Alexei Navalnîi, a cărui echipă are un canal pe YouTube şi a transmis în direct protestele, au fost arestaţi, scrie AFP.

Săptămâna trecută, Ministerul rus al Afacerilor Externe i-a convocat succesiv pe ambasadorii Germaniei şi Statelor Unite pentru a le reproşa ingerinţa. Diplomaţia rusă denunţă „apelurile directe la protest” din partea postului de televiziune german Deutsche Welle pe reţelele de socializare şi reproşează Ambasadei SUA că a postat pe site-ul său de internet şi pe contul de Twitter informaţii despre manifestaţii. În principal, aceste mesaje cereau cetăţenilor americani prezenţi în Rusia să evite zona, incluzând şi o hartă a traseului manifestaţiei, mai notează Agerpres.ro.

Citește și https://dc360.ro/fostul-om-de-afaceri-dan-camarzan-judecat-pentru-ca-si-a-ucis-bunica-scapa-de-inchisoare-fostul-milionar-inclus-in-2010-in-topul-forbes-va-fi-internat-intr-un-spital-de-psihiatrie-dupa-ce-o-comis/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.