- Advertisement -
AcasăNoutati interneTeodosie este de acord cu pedepsirea celor care ironizeaza biserica: Această avalanșă...

Teodosie este de acord cu pedepsirea celor care ironizeaza biserica: Această avalanșă a raului, a ironiei, a batjocurei trebuie să fie oprite. Fiecare instituție trebuie să fie respectată, iar libertatea de credință nu trebuie să fie batjocorită

- Advertisement -

Desi te-ai gandi ca intr-o tara democrata fiecare este liber sa aiba propriul punct de vedere cu privire la orcie subiecte si orice persoana, pare ca acest principiu este tot mai mult calcat in picioare de la un an la altul, atat in Romania cat si in occident. Daca in ultimii ani ne-am obsinuit ce cenzura politicall correctnees a statelor care duhnesc de asa zis „progresism”, Polonia s-a gandit sa se apuce la randul sau de impunerea unei mici dictaturi care sa ii fie pe plac, astfel aflam ca Parlamentul de la Varsovia cere pedepsirea celor care ironiezaza biserica.

Asa cum era de asteptat, Teodosie al Romaniei este de acord cu propunerea. Cu toate ca vine in sens contrar cu principiile democratiei, Teodosie spune ca fiecare cetatean este obligat sa respecte fiecare institutie in parte indiferent de context (inclusiv biserica) indiferent de propriile nemultumiri cu privire la cei din instiutii.

„Sigur că trebuie cumva, cândva reglementate aceste lucruri, adică credincioșii nu-i agresează pe cei necredincioși, nu-i ironizează, îi lasă în modul lor de a se comporta și necredincioșii trebuie să nu-i agreseze pe credincioși.

Cred că au întrecut măsura. De aceea ministrul justiției din Polonia s-a gândit la aceste inițiative, ca să nu mai existe aceste tensiuni între credincioși, necredincioși.

De ce să fie instituția bisericii atât de blamată? Pentru că biserica se ocupă să facă bine oamenilor, să-i înfrățească să-i ajute, face asistență socială, nu face niciun rău. De ce să fie luată în râs?

Cred că oarecum se justifică toate acestea. Vor face ce vor considera, însă se justifică oarecum această atitudine agresivă. Fiecare instituție trebuie să fie respectată, iar libertatea de credință nu trebuie să fie batjocorită.

Dacă Ministerul Justiției, ca și în Polonia, ar lua această atitudine, noi nu vom solicita. Noi, ortodocșii, suntem foarte toleranți și întoarcem și obrazul celălalt, dar când se întrece măsura, iată, este bine să se oprească această avalanșă a râului, a ironiei, a batjocurei. Să fie oprite, că trebuie să trăim într-o atmosferă de armonie și de familie, nu de dușmănie și de batjocură”, a declarat ÎPS Teodosie la Antena 3.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -