Toader îi vrea pedepsiți pe demnitarii care “își denigreaza propria tara”: Sunt țări cu stat de drept mai înalt decât România care sancționează denigrarea țării de către demnitarul țări

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut, miercuri, în Parlamentul European, că există țări cu un stat de drept mai ridicat decât România, care își sancționează demnitarii ce “își denigrează țara”. “Mandatul pe care îl are un demnitar este de a promova valorile naționale, ci nicidecum de a denigra țara de origine”, a afirmat Tudorel Toader, în fața europarlamentarilor îngrijorați de situația statului de drept din România.

Confruntat cu criticile europarlamentarilor, între care și Monica Macovei, Tudorel Toader a susținut că statul de drept trebuie să se consolideze prin valorificarea deciziilor Curții Constituționale, care sunt fără cale de atac, și pe baza jurisprudenței instanțelor europene, iar în acest context a vorbit despre sancționarea demnitarilor care “își denigrează propria țară”.

“Mandatul pe care îl are un demnitar este de a promova valorile naționale, ci nicidecum de a-și denigra țara de origine. Lucrez la un Codex penal european (…) și pot să spun că sunt țări cu stat de drept mai înalt decât România care sancționează denigrarea țării de către demnitarul țării.”, a declarat Tudorel Toader.

Citește și http://dc360.ro/wess-mitchell-asistentul-secretarului-de-stat-al-sua-pentru-afaceri-europene-si-eurasiatice-a-demisionat/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.