- Advertisement -
AcasăPoliticaTomacul lui Petrov despre Congresul prin care il vrea inlocuit pe Diaconescu...

Tomacul lui Petrov despre Congresul prin care il vrea inlocuit pe Diaconescu de la sefia PMP cu sine insusi: Noi nu organizăm un Congres împotriva cuiva. În cei 15 ani de politică, niciodată nu m-am agățat de funcții, de niciuna

- Advertisement -

Tomacul lui Petrov transmite colegilor intr-un comunicat de ce tine atat de mult sa se desfoasore un Congres al PMP cat de curand prin care Cristian Diaconescu sa fie inlocuit din functie cel mai probabil chiar de catre el. Acesta sustine ca nu este vorba despre un Congres impotirva unei anumite persoane si ca niciodata nu s-a agatat de vreo functie de cand a interat in politic. Reamiontim in acest context ca Eugen Tomac este in prezent europarlamentar la Bruxelles alaturi de omul care l-a inventat in politica si care conduce de facto PMP, Traian Basescu.

Postarea integrala a lui Eugen Tomac:

Dragi colegi,

Vă adresez aceste rânduri din dorința sinceră de a clarifica câteva chestiuni esențiale și de a explica, așa cum este firesc, situația deloc ușoară prin care trece astăzi partidul pentru care am muncit cu toții.

În cei 8 ani de activitate, ne-am confruntat cu foarte multe situații dificile și provocări. Am încercat însă întodeauna să le depășim prin dialog și consens. Am făcut tot ce am considerat necesar, împreună cu echipa fondatoare, pentru ca PMP să reziste la orice șoc.

Așa am reușit să ne menținem și să rămânem o voce distinctă pe scena politică, iar în interior, să ne respectăm unii pe alții, fiind solidari în toate bătăliile politice.

Noi nu am avut niciodată aliați, dar adversari puternici, întotdeauna. Din păcate, la ultimele alegeri parlamentare, nu am fost mai buni decât cei care ne-au vrut în afara Parlamentului. Deși am cerut renumărarea voturilor în 1092 de secții, înțelegerile transpartinice și-au spus cuvântul. Dacă în fiecare secție contestată am fi identificat un singur vot anulat pe nedrept, astăzi, PMP era în Parlament. Ne-a lipsit foarte puțin, însă nu mai putem schimba nimic astăzi, ce a fost a fost!

Pierdusem, prin urmare am luat decizia, așa cum era firesc, să îmi depun mandatul. Chiar dacă nimeni nu mi-a cerut să mă retrag. Chiar dacă m-a durut, după 7 ani de muncă.

În cei 15 ani de politică, niciodată nu m-am agățat de funcții, de niciuna. În cei 8 ani de PMP, niciodată nu mi-am mințit colegii. Întotdeauna, în luarea deciziilor, am urmărit un singur obiectiv – consolidarea PMP.

Prin urmare, m-am bucurat, o spun cu toată sinceritatea, când colegul nostru, fost prim-vicepreședinte al PMP, domnul Diaconescu, alături de care am deschis lista la București la alegerile parlamentare din 2020, a acceptat să preia anul trecut conducerea partidului.

Am crezut cu toții că mai avem o șansă de a ne redresa rapid, rămânând un actor credibil și vocal pe scena publică.

Din păcate, din rațiuni pe care nu am reușit să le înțeleg nici până astăzi, conducerea partidului se lasă puternic influențată de oameni care nu au avut niciodată nimic în comun cu PMP.

Am ajuns, pe cale de consecință, la situația în care, acum șase luni, Secretarul General al PMP și-a prezentat demisia. Ulterior, am intrat într-un lung șir de frământări interne care ne-au adus în situația de a nu mai putea lua niciun fel de decizie politică.

PMP nu a trecut niciodată printr-un asemenea blocaj. Ba mai mult, au fost lansate o serie de campanii media împotriva unor lideri PMP și a familiilor lor cu scopul de a-i determina să părăsească partidul. Fapt nemaiîntâlnit în cei 8 ani de activitate!

Pe fondul acestor tensiuni, am încercat să-l conving pe președintele Diaconescu să convoace un Colegiu Național, for ce reunește toți liderii PMP. Din păcate, deși a promis, în ultimele trei luni, chiar în prezența majorității liderilor, că o va face, acest lucru nu s-a întâmplat nici până în ziua de azi. În schimb, atunci când, în mod democratic și total asumat, o majoritate de peste 70% din aceștia au votat convocarea Colegiului Național, domnia sa l-a contestat în instanță.

Personal, am discutat de mai multe ori cu domnul Diaconescu și i-am propus soluții oneste pentru a depăși acest punct critic. Din păcate, nu a dat curs niciunui demers.

Având în vedere această situație neplăcută și nedreaptă pentru toți cei care am crezut în acest proiect și am investit în ultimii ani timp, resurse și încredere spre a-l face puternic, am luat decizia de a convoca Congresul Partidului Mișcarea Populară cu singurul scop de a reașeza partidul pe un făgaș al normalității.

Noi nu organizăm un Congres împotriva cuiva, însă este firesc să punem capăt unor practici care nu au nimic în comun cu democrația și activitatea unei instituții politice născute din dorința de a fi altceva pe scena politică.

Vreau să știți, stimați colegi, că absolut toate câte s-au spus public despre mine în ultimele luni sunt minciuni. Toate!

Am muncit cu sinceritate și dăruire pentru acest proiect și nu regret o zi din câte i-am dedicat. Însă este profund nedrept și nefiresc să închid ochii atunci când îmi văd numele târât în zeci de materiale denigratoare fără nicio legătură cu adevărul. Înțeleg jocul, înțeleg disputa politică, însă toate au o limită.

Le mulțumesc colegilor din conducerea PMP că au dat dovadă de maturitate politică și nu au răspuns niciunui atac nemeritat. Susținătorii noștri nu vor să vadă confruntări interne pe mize mici, ei ne cer soluții și acțiune unitare.

Noi în PMP nu avem grupări, nu avem tabere, nu avem facțiuni, avem o singură echipă în care fiecare își are locul său, așa cum l-a avut întotdeauna, și domnul Diaconescu.

Dar, atunci când un partid politic intră într-un asemenea blocaj, apelează la instrumentele democratice ce stau la baza formațiunii și totul se reașază prin vot. Vot care se va da în cadrul Congresului de pe 19 Februarie.

Nu este o perioadă ușoară, dar noi am mai traversat crize politice și am ieșit întăriți.

Așa va fi și de această dată!”, scrie Eugen Tomac.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -