- Advertisement -
Acasă Politica Turcan: Proiectul ce prevede interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public...

Turcan: Proiectul ce prevede interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public este aproape finalizat. Prin acest proiect dăm în primul rând posibilitatea oamenilor din sistemul public să muncească opţional dacă vor până la 70 de ani! Oamenii vor avea de ales, fie se pensioneaza, fie munesc in continure pana la 70 de ani fara mai benficieze de pensie!

- Advertisement -

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat intrebata fiind, sambata dupa amiaza in Parlament despre subiect, ca proiectul de lege care prevede interzicerea cumulului pensiei cu salariul in sistemul public este aproape finalizat. Acesta a explicat ca prin acest proiect li se ofera posiblitatea oamenilor din sistemul privat sa se pensioneze la varsta de 70 de ani, insa fara primeasca pensie, ci doar salariul.

„Proiectul ce prevede interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public este aproape finalizat. Mai avem consultări, astfel încât el să fie în primul rând constituţional. În acelaşi timp să nu creeze distorsiuni în economie. Aş vrea să reţineţi că aici e vorba de mai mult decât cumulul pensie salariu la stat. În primul rând, proiectul a izvorât din curentul care există în sistemul public ca odată pensionat în sistemul public, uneori chiar şi anticipat, a doua să te angajezi din nou la stat. Ori noi prin acest proiect dăm în primul rând posibilitatea oamenilor din sistemul public să muncească opţional dacă vor până la 70 de ani. În momentul în care fac acea opţiune să muncească până la 70 de ani să beneficieze de salariu, dar să nu poată să cumuleze şi pensia”, a spus Raluca Turcan, întrebată despre subiect sâmbătă la Parlament.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here