România anului 2019! O profesoară a obligat o elevă sa îşi taie părul pentru ca şi-l vopsise! Nicio reacţie a ministrului educaţiei până în acest moment

Caz revoltător la o şcoală din Carei unde o elevă a fost pedepsită chiar de dirigintă pentru că a îndrăznit să îşi facă şuviţe. Dascălul, care este şi profesor de istorie a adus o foarfecă în clasă şi i-a spus fetei să îşi taie părul. Ba mai mult, ca să o umilească şi mai tare a început să predea lecţia în timp ce restul colegelor fetei s-au dus cu aceasta în spatele clasei ca să termine tunsoarea. Profesoara i-ar fi spus apoi fetei că nu are de ce să fie revoltată pentru că părul o să îi crească la loc. Fata umblă acum cu o şapcă pentru ca ceilalţi colegi să nu râdă de ea. Sunt şi două anchete în curs, una a poliţiei şi una a inspectoratului şcolar.

Deranjată peste măsură de faptul că fata a îndrăznit să îşi facă în păr câteva şuviţe blonde, profesoara de istorie, care este şi diriginta fetei a decis să îi dea o lecţie pe care să nu o uite prea uşor.

„La ultima ora a venit foarte tulburată, și-a trântit geanta de catedră și a scos o foarfecă normală. O colega de-a mea a spus că știe să tundă, iar doamna dirigintă i-a spus că o lasă pe ea, fă tu așa”, povestește eleva tunsă.

Colegii fetei au rămas fără cuvinte când au văzut că sala de clasă devine coafor fără voia lor. Mai mult, diriginta le-ar fi cerut celorlate fete să termine opera de „artă”.

„A întrerupt lecția și ne-a dus în spatele clasei să mă tundă. A ieșit afară și m-a tuns mai sus decât am fost vopsită la păr. După pauză, a spus că nu e nimic, crește înapoi”, precizează eleva tunsă.

Mama fetei a aflat de la o altă elevă prin ce a trecut fata ei şi a avut un şoc când a văzut-o.

„Nu ne-a zis că nu ar fi bine, că ar trebui să facem ceva cu părul fetiței. Supărată, a venit a fost ciungalată foarte tare în spate, de față cu ceilalți, s-a întâmplat azi, am fost și la poliție. Mai bine îi scădea media la purtare decât să îi taie părul. A recunoscut că nu a făcut bine, dar nu și-a cerut scuze, doar a recunoscut”, mărturisește mama fetei.

„Diriginta a venit cu foarfeca și i-a dat unei fetițe să îi taie părul. Și-a bătut joc de fată. M-a durut. Mergem mai departe în instanță”, spune tatăl elevei tunse.

Conducerea şcolii a deschis o anchetă şi a cerut profesoarei de istorie să îşi explice gestul.

„Am costituit o comisie de verificare și vom sancționa dacă e adevărat ce s-a semnalat în presă”, declară Călin Drulă, inspector școlar.

„E un caz trist am demarat procedurile legale. Avem o comisie de disciplină care va identifica faptele. Vom sancționa acest eveniment, o vom sancționa pe profesoară poate chiar să părăsească sistemul educațional. Nu am mai avut probleme. E un cadru didactic bun. Ne mirăm pentru ce s-a întâmplat. Vom afla realitatea și vom lua măsurile corespunzătoare”, afirmă Alina Mocanu, directorul şcolii.

Cazul a ajuns şi în atenţia Poliţiei, iar părinţii sunt hotărâţi să îşi caute dreptatea în instanţă şi au depus deja o plângere penală pe numele dirigintei.

Citește și http://dc360.ro/ciordache-se-viseaza-deja-salvatorul-sefului-psd-surse-comisia-iordache-se-reuneste-azi-si-vrea-sa-treaca-in-parlament-prin-procedura-de-urgenta-modificarea-codurilor-penale/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.