Un violator eliberat din închisoare în baza legii recursului compensatoriu a fost arestat din nou tot pentru viol

Eugen (Jan) Buliga (foto), unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi ieşeni, a fost arestat într-un dosar de viol şi lipsire de libertate. Buliga, supranumit „regele puşcăriilor“, fusese eliberat în primăvara acestui an, după ce i s-a scăzut un an din pedeapsă prin recursul compensatoriu. El a fost arestat din nou după ce a violat o tânără de 17 ani, dispărută de acasă, pe care a racolat-o într-un club, relatează Ziarul de Iași.

Ultima condamnare a lui Buliga a fost de 13 ani, primită tot pentru viol. Ieşeanul a început să o ispăşească în 2006, chiar dacă a negat şi atunci faptele. A fost acuzat atunci că ar fi violat două minore. Cât timp şi-a executat pedeapsa, Buliga a formulat mai multe cereri de eliberare condiţionată, el fiind eligibil pentru a fi pus în libertate încă de acum patru ani. Niciun judecător nu a fost însă de acord să îl lase pe Buliga să iasă mai devreme din puşcărie, cu atât mai mult cu cât, în penitenciar, individul a avut şi ceva probleme cu gardienii şi colegii, fiind şi sancţionat. La finele anului trecut, de pildă, judecătorii ieşeni spuneau despre Buliga că are „un potenţial criminogen ridicat“, despre care „instanţa nu are date că s-ar fi diminuat în totalitate pe parcursul anilor de detenţie“.

Magistraţii mai menţionau că individul a mai fost eliberat condiţionat de trei ori în trecut, de fiecare dată recidivând. Chiar dacă judecătorii l-au considerat pericol public şi au refuzat să îl elibereze, în primăvara acestui an, Buliga a ieşit până la urmă din penitenciar la termen, după ce pedeapsa i-a fost redusă cu aproape 400 de zile, prin recursul compensatoriu.

Un caz similar a avut loc în urmă cu două săptămâni la Alba Iulia, când un recidivist eliberat din închisoare, tot în baza legii recursului compensatoriu promovată de PSD-ALDE, a atacat și a tâlhărit o tânără în scara unui bloc. Infracțiunea a fost surprinsă de camerele de supraveghere, iar individul a fost rapid reținut de poliție. Imaginile de o violență extremă au făcut înconjurul internetului.

Citește și Teodorovici:Nu demisionez. Nu am făcut niciodată vreun rău românului, fie din ţară, fie din afara ţării

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.