USR și-a ales candidații la alegerile europarlamentare din 2019! Dan Barna: “Românii vor o țară ca afară și cred că ăsta trebuie să fie mesajul pentru primăvara viitoare!”

USR și-a stabilit, prin votul online de tip primaries al tuturor membrilor, candidații la alegerile parlamentare. Cap de listă va fi deputatul Cristian Ghinea, urmat de Clotilde Armand, consilier local Sector 1 și de Nicolae Ștefănuță, care lucrează la Parlamentul European. Întrebat însă dacă lista finală ar putea conține și reprezentanți ai partidului lui Dacian Cioloș, Barna a confirmat că există în continuare discuții și “orice este posibil”.

Primii 8 candidați:

1. Cristian Ghinea, deputat de București
2. Clotilde Armand, consilier Sector 1
3. Nicolae Bogdănel Ștefănuță, ofițer de legătură al Parlamentului European pentru relații externe (potrivit Linkedin)
4. Vlad Marius Botoș, USR Arad; fost membru PNȚCD, Forța Civică și apoi PNL
5. Vlad-Dan Gheorghe, jurist, consilier USR
6. Anamaria Naomi Reniuț
7. Radu Ghelmez

8. Radu Nicolae Mihaiu

Dan Barna a prezentat lista la sediul partidului, având în spate câteva zeci dintre candidați. La aceste alegeri au participat circa 80 de candidați și au votat 5040 membri.

https://www.facebook.com/USRNational/videos/291210164839362/

“Mulțumesc pentru voturi, pentru încredere. De astăzi avem o singură echipă de candidați. Avem premise să fim europarlamentari mai buni decât actualii europarlamentari. Trebuie să convingem românii să iasă la vot. Pentru USR este prima campanie oficială după 2016, trebuie să confirmăm. Românii vor o țară ca afară și cred că ăsta trebuie să fie mesajul pentru primăvara viitoare. Vă invit să sărbătorim Centenarul în Piața Victoriei”, a declarat Ghinea.

Întrebat ce scor își propune partidul la europarlamentare, Barna a afirmat că va fi “cu siguranță peste scorul de la parlamentare”, adică 8,7%.

Întrebat de asemenea dacă există posibilitatea ca pe listă să fie intercalați și candidați de la partidul lui Dacian Cioloș, liderul USR a răspuns: “Dacă vom ajunge acolo, veți afla. Orice este posibil.”

“Campania internă din USR a început pe data de 1 octombrie și s-a încheiat pe 22 noiembrie, iar în tot acest timp au avut loc dezbateri în toate județele și orașele mari din țară, unde candidații au vorbit despre competențele profesionale și proiectele lor pentru Parlamentul European atât în fața membrilor cât și a cetățenilor care au vrut să fie parte dintr-un spectacol al democrației. Procesul de votare s-a desfășurat între 22 noiembrie 2018, la ora 12:00 P.M. și s-a încheiat pe data de 29 noiembrie 2018, la ora 12:00 P.M.”, precizează partidul într-un comunicat de presă.

Citește și Proiect: Tâlharii şi violatorii pot avea arme. Senatorii nu văd o problemă în asta

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.