Vâlcov la Antena 3: Nu s-a pus niciodată problema renunțării la taxa pe lăcomie. E posibil să se modifice pe segmentul energie

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a declarat, duminică seara, că nu s-a pus niciodată problema să se renunțe la taxa pe lăcomie și că se discută modificarea acesteia pe segmentul energie. Discuțiile vor avea loc după aprobarea bugetului de către Parlament.

”Taxa pe lăcomie, nu cred că s-a pus niciodată problema (de renunțare – n.red.). (…) Vorbim de niște analize pe energie. (…) Este posibil ca pe acest mic segment să se modifice”, a afirmat Darius Vâlcov, într-o emisiune la Antena 3, potrivit Mediafax. 

Consilierul premierului a spus că trebuie modificată taxa, făcând referire la „riscul de încălzire”. 

De asemenea, Vâlcov a mai spus că UDMR are reproșuri legate de taxa pe lăcomie, dar nu a menționat ce reproșuri. „UDMR nu au spus la ce se referă. Despre energie știm sigur că sunt câteva lucruri pe care vrem să le îndreptăm”, a mai spus Vâlcov. 

El a mai susținut că piața de capital și cea bancară au făcut cele mai multe presiuni pentru a fi schimbată taxa pe lăcomie.

„Discuțiile cu UDMR-ul s-au încheiat și s-au încheiat foarte bine (pe buget – n.red.). 99% din discuții s-au încheiat. (…) Sunt niște discuții (legate de modificare taxei pe lăcomie și propuse de UDMR) care nu trebuit făcute în corelație cu bugetul”, a subliniat Vâlcov.

Citește șihttp://dc360.ro/elementor-7451/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.