- Advertisement -
Acasă Politica Valeriu Gheorghita confirma ca Romania va continua vaccinarea cu AstraZeneca: O să...

Valeriu Gheorghita confirma ca Romania va continua vaccinarea cu AstraZeneca: O să avem un ghid care să prezintă principalele semne: tulburări de vedere, pete de sânge, umflaturi, dureri intense de cap, dureri abdominale, anumite simptome neurologice sau durere in piept

- Advertisement -

In ciuda controverselor aparute cu privire laa cesta in ultimele saptamanii, coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva corornavirusului a confrimat in urma cu scurt timp ca Romania va continua vaccianrea cu AstraZeneca pe mai departe. Valeriu Gheoghita a specificat ca va apararea un ghid care va prezenta principalele simptome care este posbil sa le aiba cei imunizati cu vaccinul britanic, unele dintre ele grave, precum tublurari de vedere, pete de sange, durereri intense de cap sau umflaturi.

„O să avem un ghid care să prezintă principalele semne: durere în piept, umflături, dureri abdominale, anumite simptome neurologice (aș vrea să menționez durerea de cap intensă, tulburată cu tulburări de vedere) sau chiar pete de sânge. Aceste semne trebuie să conducă persoana către medic. Fac un apel către medici să raportăm atent și să le raportăm atât la nivel de România, cât și la nivel de UE.

Oamenii trebuie să știe că evenimentele trombotice sunt comune: sunt 1400 la nivel anual. E ceva comun ce întâlnim în medicină.

Ne dorim să avem un sistem integrat la nivel național poate prin implicarea spitalelor județene. Aceste efecte adverse pot fi tratate la aceste spitale județene.

Raportarea reacțiilor adverse se face în centrele de vaccinare în cele 15 minute de supraveghere, dar și pe ANM.RO

Cred că este important să amplificăm câteva mesaje: vaccinarea este gratuită, voluntară, iar la acest moment avem trei tipuri de vaccinuri autorizate; fiecare persoană știe ce vaccin este în centrul în care se vaccinează”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here