- Advertisement -
Acasă Politica Valeriu Gheorghita dupa decizia CEDO ca vaccinarea obligatorie este legala: „Nu este...

Valeriu Gheorghita dupa decizia CEDO ca vaccinarea obligatorie este legala: „Nu este cazul de acest lucru. Nici nu a fost pus în discuţie acest aspect vreodată. În România vaccinarea este gratuită, este voluntară”

- Advertisement -

Coordonatorul campaneiei de vaccinare impotriva coronavirsului, Valeriu Gheorghita, a adus joi seara lamuriri referitoare la decizia Curții Europene a Drepturilor Omului care spune nimi mai mult nici mai putin, decat ca vaccinarea obligatorie este legala. Valeriu Gheorghita a fost intrebat daca acest lucru insemna ca in Romania vaccinarea ar putea deveni obligatorie. Valeriu Gherghoiuta a garantat ca in Romania nu este cazul sa se vorbeasca despre vaccinare obligatorie, subliniind ca acesta ramane gratuita si voluntara.

„Nu este cazul de acest lucru. Nici nu a fost pus în discuţie acest aspect vreodată. În România, repet, vaccinarea este gratuită, este voluntară şi se face cu vaccinuri autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului”, a precizat Gheorghiţă.

„Analiza experţilor la nivel internaţional pe toate cele 222 de cazuri raportate nu a identificat un profil de risc, chiar dacă majoritatea cazurilor au fost la persoane sub 60 de ani, mai frecvent la persoanele de sex feminin, datele arată că, la nivel european, femeile au fost mai frecvent vaccinate într-un procent de aproximativ 60% decât bărbaţii şi, de asemenea, subliniez faptul că, la nivel european, vaccinul de la compania AstraZeneca a fost folosit pentru persoanele cu vârste de până în 55 de ani sau chiar până la 60 sau 65 de ani, în funcţie de recomandările fiecărei ţări în parte. Tocmai de aceea nu am hotărât, experţii nu au recomandat în momentul de faţă o impunere a unei limite de vârstă, pentru că este posibil ca această aparentă asociere să fie una întâmplătoare ca urmare a folosirii mai frecvente a acestui vaccin la populaţia tânără”, a explicat oficialul CNCAV.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here