- Advertisement -
Acasă Politica Valeriu Gheorghita minimalizeaza efectele AstraZeneca: "Noi nu avem reacții, evenimente trombotice raportate...

Valeriu Gheorghita minimalizeaza efectele AstraZeneca: „Noi nu avem reacții, evenimente trombotice raportate la AstraZeneca. Nu avem în România cazuri de tromboză cauzată de vaccinul de la AstraZeneca. Vorbim de peste 34 de milioane de persoane vaccinate în Marea Britanie și Europa și au fost raportate și analizate în detaliu circa 222 de cazuri de asemenea evenimente trombotice”

- Advertisement -

Desi este scandal la nivel european legat de vaccinul AstraZeneca, coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva coronacirusului, Valieriu Gheorghita, a minimalizart joi seara la Digi24, efectele secundare pe care aceste le transmite. Acesta a spus ca in Romania nu exista niciun caz de tromboza rezultat dupa imunizarea cu vaccinul britanic. Gheorghita a mai spus ca dintr-un total de 34 de milioane de europeni vaccinati, au fost raportate un total de 222 de cazuri de tromboza.

„Sunt foarte puține persoane, vorbim despre câteva zeci care au făcut deja cea de-a doua doză. În acest interval, între 4 și 8 săptămâni. Reamintesc faptul că demararea celei de-a doua doze se va efectua după data de 14 aprilie, când se împlinesc 8 săptămâni de la momentul administrării primelor doze în România. Majoritatea (celor care au făcut prima doză cu AstraZeneca, adică 392.255 de persoane – n.r.), peste 60%, sunt femei, ceea ce corespunde cu ceea ce se întâmplă și la nivel european sau cel puțin acestea sunt datele preliminare. Tocmai de aceea nu putem spune că femeile au un risc mai crescut comparativ cu bărbații.

Noi nu avem reacții, evenimente trombotice raportate (n.r.: la AstraZeneca). Nu avem în România cazuri de tromboză cauzată de vaccinul de la AstraZeneca.

Noi trebuie, de asemenea, să luăm în calcul nu doar datele din România, ci datele de la nivel european, care sunt mult mai reprezentative. Vorbim de peste 34 de milioane de persoane vaccinate în Marea Britanie și Europa și au fost raportate și analizate în detaliu circa 222 de cazuri de asemenea evenimente trombotice.

Cred că este important, de asemenea, să înțelegem că frecvența evenimentelor trombotice nu este, în general, mai crescută decât ce se regăsește în populația generală nevaccinată, dar, într-adevăr, strict pe aceste localizări particulare – tromboze de sinus venos cerebral, tromboze de circulație venoasă abdominală – există acest semnal că avem o frecvență ușor mai crescută față de ceea ce se regăsește în populația generală și oamenii, de fapt, trebuie să fie informați de acele semne de alarmă”, a explicat medicul la postul Digi24.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here