Acasă Noutati interne Valeriu Gheroghita: “Campania de vaccinare in Romania este la ritmul european. Suntem...

Valeriu Gheroghita: “Campania de vaccinare in Romania este la ritmul european. Suntem peste media europeană. Procentul maxim de vaccinare a fost din 4 ianuarie până acum. Dacă avem dozele necesare, putem ajunge la 100.000 pe zi”

Coordonatorul echipei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a declarat joi seara, la B1 tv, ca campania de vaccinare este in Romania la ritmul european, chiar peste media europeana, spuanand ca din data de 4 ianuarie pana azi s-a ajuns la precentul maxim de vaccinare. Acesta a declarat ca daca autortatile vor avea la dispozitie toate dozele necesare Romania va ajunge la 100.000 de vaccinuri pe zi.

”Începând de mâine vor intra în activitate circa 310 centre la nivel național care vor avea împreună aproximativ 400 de fluxuri, adică 400 de cabinete de vaccinare, care pot să asigura circa 60 de persoane vaccinate pe punct de vaccinare.

Din data de 20 ianuarie vom vaccina, în pararel, persoanele care sunt la rapel și persoane noi. (…) Aceste centre de vaccinare care de mâine sunt pregătite, dar vor începe efectiv activitatea de vaccinare de luni, din data de 18 ianuarie, conform estimărilor, ar putea să asigure vaccinarea a circa 21.000 de persoane. Asta înseamnă capacitate de vaccinare. Numărul de persoane care vor fi vaccinate depinde de rata de înscriere și de programare.

Este ritmul european. Suntem peste media europeană. Procentul maxim de vaccinare a fost din 4 ianuarie până acum. Noi voiam să asigurăm pe lângă rapel și vaccinări noi.

Acest tip de modelare practic ne permite o creștere progesivă a persoanelor noi la vaccinare. În funcție de autorizări, tot acest model se va schimba. Dacă avem dozele necesare, putem ajunge la 100.000 pe zi. Treptat vom ajunge la peste 700 de centre de vaccinare”, a declarat Gheorghiță.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here