- Advertisement -
Acasă Politica Valeriu Gheroghita in plin scandal european referitor la AstraZeneca: "La acest moment...

Valeriu Gheroghita in plin scandal european referitor la AstraZeneca: „La acest moment nu există date care să sugereze o creştere a riscului de evenimente adverse. Dimpotrivă, ştim că după cea de-a doua doză frecvenţa reacţiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută, comparativ cu prima doză”

- Advertisement -

Chiar daca mai multe tari europene au decis sa retraga temporar vaccinul de la AstraZeneca in umra reactiilor adeverse, coordonatorul campaniei de vaccinare impotirva coronavirsului in Romania, Valeriu Gheorghita, a declarat miercuri seara, ca nu exista date care sa sugereze o crestere a nmarului de cazuri in urma adminsitrarii vaccinului britanic, ba chiar din t contra, mentionand ca dupa cea de a doua doza AstraZeneca, numarul reactiilor adeverse aparute este „mult scazuta”.

„Cu siguranţă, vom avea o şedinţă cu toţi reprezentanţii instituţiilor responsabile de această decizie pentru revizuirea recomandărilor efectuate astăzi de Agenţia Europeană a Medicamentului. Vedem o updatare, dacă vreţi, a datelor menţionate în rezumatul caracteristicilor produsului. Nu vă ascund faptul că în această seară va avea loc o şedinţă comună la nivelul tuturor statelor membre cu sisteme de sănătate cu miniştrii Sănătăţii şi sperăm ca de această dată să fie o decizie comună a tuturor statelor membre pentru a a avea o abordare integrată, aşa cum ne-am dorit-o de la început. (…) Cu siguranţă vor fi făcute recomandări în acest sens. La acest moment nu există date care să sugereze o creştere a riscului de evenimente adverse. Dimpotrivă, ştim că după cea de-a doua doză frecvenţa reacţiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută, comparativ cu prima doză”, a spus medicul militar, la o conferinţă de presă.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here