Vela: “Aș dori să fac un apel către frații noștri din Diaspora care isi doresc sa ajunga de sfintele sarbatori de Pasti in tara. Dragi compatrioți, rămâneți acasă, unde locuiți, faceți sărbătorile în pace și liniște. Din păcate, aici vom fi obligați să vă trimitem în spațiile de carantinare instituționalizată timp de 14 zile”

Ministrul de interne Marcel Vela a facut apel la “fratii din Diaspora” sa ramana in tarile in care se afla si a sa nu vina in tara de Paste deoarece autortatile vor fi obligate sa ii tina in caratina 14 zile.

Aș dori să fac un apel către frații noștri din Diaspora, cei care doresc să ajungă în țară în următoarele zile cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște: dragi compatrioți, rămâneți acasă, unde locuiți, și faceți sărbătorile în pace și liniște. Din păcate, aici vom fi obligați să vă trimitem în spațiile de carantinare instituționalizată timp de 14 zile. Vă mulțumesc dacă înțelegeți acest lucru și vreau să mă asigur că știți adevărul despre situația din țară, în care ne aflăm. Vă pot garanta că vom ieși din această situație grea împreună. Cât de repede, depinde doar de noi. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe dumneavoastră dragi frați compatrioți, oriunde v-ați afla”, a spus Marcel Vela, într-o declarație de presă la sediul MAI.

Apelul tras de par pe alocuri al lui Vela catre oamenii din Diaspora care inca nu ar fi priceput ca trebuie sa stea urmatoarele saptamani in tarile in care se afla data fiind pandemia care afecteaza grav toata Europa, vine dupa ce si Iohannis le-a cerut la fel de frumos acestora sa raman in tarile lor de Pastele din acest an.

Si Ludovic Orban a facut apel la acestia sa ramana sa nu vina in tara, ce este drept,  nu a fost un apel ochii umezi pe modelul lui Klaus si al lui Vela, dar ce este important este ca de la presedinte, la premier, la ministru de interne, toti au facut apel la Diaspora sa nu vina in tara pe timpul pendemiei. Ramane de vazut daca acestia vor si asculta, pana la Paste mai este mai putin de o saptamana.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *