VIDEO A fi sa a nu fi aeroporturi în seolul 18? Asta e intrebarea! Trump de ziua Americii, mai tare ca Viorica: “Armata a ocupat aeroporturile la …1775”

Președintele Donald Trump, care a fost adesea acuzat de ignoranță sau incultură de către opozanții săi, a reușit din nou să facă valuri prin discursul susținut joi, cu ocazia Zilei SUA, care marchează desprinderea coloniilor de Imperiul Britanic prin Declarația de Independență adoptată la 4 iulie 1776. Evocând momentul istoric, liderul de la Casa Albă a încurcat bătăliile și a vorbit despre armata revoluționarilor care a luat cu asalt…aeroporturile, reușind să îi îndepărteze pe britanici.

Trump a făcut această gafă în timpul lungului său discurs susținut la Memorialul Trump Lincoln din Washington DC, parte a ceremoniei oficiale dedicate Zilei Independenței.

Într-o ceremonie neobșnuită, președintele american a evocat în detaliu evenimentele istorice și a lăudat armata, comentând că ” a preluat controlul asupra aeroporturilor și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru victoria” de la Fort McHenry.

Mulți s-au grăbit să comenteze pe twitter gafa președintelui, în condițiile în care primul zbor controlat al unui avion a fost înregistrat oficial în SUA la 17 decembrie 1903. Printre aceștia, și nume celebre precum actrița Bette Milder.

Și asta nu este tot, bătălia de la Fort McHenry a avut loc în războiul din 1812 și nu în războiul de independență. 

Citeşte şi https://dc360.ro/curtea-de-apel-craiova-respinge-cererea-procurorului-general-bogdan-licu-de-suspendare-a-deciziei-de-adoptie-a-fetitei-adoptia-fetei-de-8-ani-din-mehedinti-merge-mai-departe-acesta-poate-pleca-in/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *