- Advertisement -
Acasă Politica VIDEO Citu: "Trebuie sa ne gandim de azi la problema natalitatii. Acum...

VIDEO Citu: „Trebuie sa ne gandim de azi la problema natalitatii. Acum incepem discutiile, nu pot sa va zic solutiile. In Anglia o astfel de reforma a durat 2 ani, in Noua Zeelanda a durat vrei 16 luni”

- Advertisement -

Premierul Florin Citu a declarat joi seara la Digi24, ca Executivul ia in prezent in calcul solutii pentru a determina cresterea natalitatiii, in conditiile in care in Romania aceasta este in scadere. Florin Citu a spus ca in Marea Britanie o astfel de reforma a durat 2 ani de zile iar in Noua Zeelanda 16 luni de zile.

Moderatorul Cosmin Prelipceanu a interventi cu un alt exemplu la Ungariei, spunand ca acolo s-a rezolvat cel mai rapid problema prim incurajarea tinerelor familii cu bani.

Acesta varianta simpla si rapida nu i-a priit insa prea bine premierului, sustinand ca „este o solutie pe termen scurt” si „trebuie avut in vedere costul de oportunitate”.

Dialogul dintre premierul Florin Citu si moderatorul Cosmin Prelipceanu:

Florin Citu: „Este nevoie de o reforma a intregului sistem de pensii, avem si o problema demografica, in 15 ani de zile cei care vor lucra nu vor mai putea sa plateasca pensiilor celor care ies la pensie, printre care si eu, si trebuie sa ne gandim de azi la aceasta problema, printre care sa ne gandim si la problema natalitatii. Acum incepem discutiile, nu pot sa va zic solutiile. In Anglia o astfel de reforma a durat 2 ani, in Noua Zeelanda a durat vrei 16 luni”, a spus premierul.

Cosmin Prelipceanu: „In Ungaria a durat putin”, i-a spus realizatorul, „familiile tinere sunt incurajate cu bani”.

Florin Citu: „Bine, sa stiti ca aceste solutii sunt pe termen scurt”, a replicat Florin Cîțu.

Cosmin Prelipceanu:‘Dar crește natalitatea”, a continuat realizatorul.

Florin Citu: „Da, da trebuie sa vedem costul de oportunitate”, a zis premierul.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here