- Advertisement -
AcasăExternVIDEO Coronavirus. Decizie istorica la varful Uniunii Europene! Se suspendă temporar prevederile...

VIDEO Coronavirus. Decizie istorica la varful Uniunii Europene! Se suspendă temporar prevederile Pactului de Stabilitate și regulile bugetare care le impuneau statelor membre să nu depășească un deficit bugetar de 3% din PIB. Presedinta Comiseie UE: „Nu am mai făcut niciodată acest lucru. Astăzi activăm clauza derogatorie specială. Guvernele naționale pompa în economie cât au nevoie”

- Advertisement -

Decizie istorica luata la varful Uniunii Europene din cauza coronavirusului. Presedinta Comisiei Europene Ursula vond der Leyen a anuntat vineri seara ca Uniunea Europeana suspenda temporar din cauza epidemiei de coronavirus prevederile Pactului de Stabilitate și regulile bugetare care le impuneau statelor membre să nu depășească un deficit bugetar de 3% din PIB.

„Regulile privind ajutorul de stat sunt mai flexibile ca oricând, pentru a putea ajuta industriile lovite de coronavirus -hoteluri, restaurante, transporturi, companii mici care risca sa se inchidă, fără un ajutor” a spus președinta Comisiei Europene, într-o postare pe Twitter.

Ursula vond der Leyen spune ca acesta deste o decizie care nu s-a mai luat niciodata la varful UE, precizand ca guvernele nationale pot pompa in economie cat au nevoie in aceasta perioada de criza.

”Nu am mai făcut niciodată acest lucru. Astăzi activăm clauza derogatorie specială. Asta înseamnă ca Guvernele naționale pot pompa în economie cât au nevoie. Relaxăm regulile bugetare pentru a le permite să facă acest lucru”, a spus von der Leyen într-o postare video pe contul său de Twitter.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -