VIDEO Guy Verhofstadt: Nu există o divizare Est-Vest. Există o divizare în creierul Orbánilor de pe lumea aceasta. Al lui Dragnea, din România. M-am săturat de scris scrisori fără nici un rezultat. Nu e suficient

Țărilor UE care nu respectă democrația și statul de drept ar trebui să li se impună sancțiuni, a declarat, luni, Guy Verhofstadt, însă el a insistat că nu există nici o divizare Est-Vest în Europa, relatează Euronews preluat de Rador.
Răspunsul Comisiei Europene la ascensiunea regimului autoritar în Ungaria, Polonia și România a fost „nu rău, dar […] nu suficient”.

Verhofstadt, unul dintre cei mai importanți candidați la cea mai înaltă funcție în UE după alegerile de luna viitoare (sic!), răspundea întrebărilor adresate de telespectatori în emisiunea „Raw Politics” a Euronews. 

El a declarat că Viktor Orbán din Ungaria a „inventat ideea de democrație iliberală, care este o deplină contradicție în termeni”. 

El a afirmat totuși că: „Nu există o divizare Est-Vest. Există o divizare în creierul Orbánilor de pe lumea aceasta. Al lui Dragnea, din România.” 

El a ridiculizat actuala abordarea a Comisiei de a trimite scrisori de reproș. 

„M-am săturat de scris scrisori”, a declarat el. „Am scris o mulțime de scrisori în aceste cazuri, fără nici un rezultat. Nu e suficient.” 

„Lucrul de care avem nevoie este un pact autentic privind statul de drept și democrația în Europa, așa cum avem un pact de stabilitate privind economia. Atunci, dacă o țară nu îndeplinește condițiile, cum e în România și Ungaria și Polonia, atunci luăm [măsuri pentru] sancțiuni. Ele pot fi sancțiuni financiare.” 

El a mai afirmat că este „nu anti-Rusia”, ci se opune stilului de guvernare al lui Vladimir Putin. 

„Sunt în foarte mare măsură favorabil Rusiei și cooperării [ei] cu UE. Un autentic viitor pentru ei și pentru noi înseamnă o mare zonă economică întinsă de la Oceanul Atlantic la Vladivostok. Problema o reprezintă Putin și Kremlinul, care încearcă să omoare democrația și libera exprimare în Rusia.”

Citeşte şi http://dc360.ro/neintelegeri-intre-mustati-dragnea-il-acuza-pe-fouad-kokaly-de-dezinformare-pe-tema-mutarii-ambasadei-la-ierusalim-am-solicitat-astazi-ambasadei-palestinei-sa-revina-de-urgenta-asupra-celor-prezen/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.