VIDEO Halucinant! Proiectele de OUG referitoare la fonduri europene, aflate printre cele 25 aprobate săptămâna trecută “nopatea ca hotii” nu vor mai fi publicate în Monitorul Oficial! De ce? Din cauza “paraciosilor”/ Orban: “Deja pârâcioșii care fac rău României prin blocarea procesului de absorbție, deja au început să trimită tot felul de pâre. Tema este prea delicată”

Dupa ce am avut un PSD care timp de 3 ani sub Dragnea si-a inventat dusmani in stanga in drepta, o parte dintre acestia “imaginari” pentru a isi justifica incompetenta, Guvernul demis, viitor si tutusi interimar “Ludovic Orban interimarul” duce traditia mai departe. Ludovic Orban a anuntat in debutul sedintei de Guvern ca proiectele de OUG referitoarea la fonduri europene ,aflate printre cele 25 aprobate saptamana trecuta “noaptea ca hotii” nu vor mai fi publicate in Monitorul Oficial. Ludoivc Orban sustine ca de vina sunt “paraciosii” care “faca rau Romanioei prin blocarea procesului de absortie”: “Deja au început să trimită tot felul de pâre”

Am luat decizia de a nu publica ordonanțele de urgență pe care le-ați înaintat în ședința de Guvern. Tema este mult prea delicată. Deja pârâcioșii care fac rău României prin blocarea procesului de absorbție, deja au început să trimită tot felul de pâre. Tema este prea delicată, fiind vorba de fonduri europene, noi nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit, și mai ales planurile de măsuri, astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie discutabile și contestabile“, a spus premierul Ludovic Orban.

Acesta a cerut ministrului fondurilor europene Marcel Boloș ca pe fiecare dintre măsuri să pregătească soluții de reglementare, prin hotărâri de Guvern, prin ordine de ministru sau proiecte de legi în Parlament. “Acolo unde este nevoie de lege, pregătiți proiect de lege și le înaintăm prin intermediul grupurilor parlamentare. Acolo unde nu este nevoie de lege, știm foarte bine că lansarea Programului de extindere a distribuției de gaze, cel puțin pe exercițiul financiar actual, se poate realiza realiza și prin acte normative care să nu aibă forța unei legi, prin HG-uri sau ordine de ministru. Peste tot unde puteți reglementa prin HG sau ordine de ministru să procedați în consecință. Ceea ce necesită reglementări cu caracter de lege, pregătiți proiect de lege pe care să-l înaintăm în Parlament”, a mai spus Orban.

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern#LudovicOrban #ședințădeguvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 13 februarie 2020

Europarlamentarul USR Cristian Ghinea a criticat, zilele trecute, modul în care au fost aprobate ordonanțele de urgență pe fonduri eropene, atacându-l și pe ministru, spunând că este “penibil”. Ghinea spunea chiar în ziua în care Guvernul a picat prin moțiune de cenzură, că proiectele de OUG sunt modificate după ce au fost aprobate. Ulterior a revenit cu noi atacuri asupra PNL, Guvernului și ministrului fondurilor europene.

Am atras atenția săptămâna trecută că la OUG-ul anunțat de guvern încă se lucra pe fond la MFE, DUPĂ ce guvernul fusese picat și nu mai avea dreptul să emită OUG. Boloș ș-a oțărât la mine. Omul a fost un birocrat gri toată viața – este unul dintre eternii directori de prin Fonduri Europene, unul dintre beneficiarii permanenți ai unui sistem stupid menit doar să toace banii europeni, fără impact real. Și el legiferează prin OUG, fără consultare, fără perspective reale de reforme, ce se va întâmpla până în 2030. USL este complet funcțional pe domeniul Fonduri Europene, frăția directorimii transpartinice pupă clanța și la PSD și la PNL, ca să nu se schimbe nimic“, a spus Ghinea.

Acest atac a fost lansat pe Facebook după de a citit pe HotNews.ro o declarație a secretarului general al guvernului care spunea că o ordonanță pe fonduri europene nu va mai fi transmisă deloc având nevoie de modificări pe fond.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *