Ședința în care se judecă dosarul lui Dragnea a fost reluată! Șeful PSD, întâmpinat de protestatari, dar și de susținători la ICCJ, 3 persoane au fost la audieri

Mai mulți protestatari, dar și susținători ai lui Liviu Dragnea s-au adunat în fața Curții Supreme, unde liderul PSD a venit pentru a fi audiat la ce ar putea fi ultimul termen al procesului în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare.

UPDATE 12:42 Prima audiată este Olguța Șefu, fost director adjunct al DGASPC Teleorman, care în prima instanță a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare,. Ea le-a spus judecătorilor că își menține toate declarațiile date până acum în instanță și explică ce atribuții avea.
Ea a spus că Adriana Botorogeanu – una dintre cele două angajate fictiv – lucra la un centru al DGASPC care nu avea sediu, activitate și beneficiari.

Olguța Șefu a afirmat că ea avea mai multe centre în subordine și erau mai multi șefi de centre. De asemenea, a susținut că a trimis sesizări către Floarea Alesu, fosta directoare a DGASPC Teleorman.

UPDATE 12:39 Procesul s-a reluat. Cererea avocatei lui Dragnea, de recuzare a unei judecătoare din complet, a fost respinsă ca nefondată. 

UPDATE 12:30 În sală se aud scandările protestatarilor din cele două grupuri de afară – susținători și contestatari: “Dragnea!, Dragnea!”, DNA să vina să vă ia!”. 

UPDATE 12:27 Mălin Bot este și el prezent în sala de judecată și l-a întrebat pe Dragnea daca are curaj sa iasă afară pe stradă. Dragnea a replicat: Credeți că așa trebuie să se desfășoare procesul?

UPDATE 12:14 Reluarea procesului, prevăzută în jurul orei 12,00, va întârzia, în condițiile în care nu s-a luat încă o decizie în privința cererii de recuzare. O avocată i-a adus lui Dragnea o pungă cu covrigi și eugenii. Liderul PSD mănâncă un covrig, în așteptarea reluării procesului.

UPDATE 11:27 Înainte de audierea inculpaților, unul dintre avocați cere recuzarea judecătoarei Encean pe motiv că în presă a apărut un articol potrivit căruia soțul acesteia ar avea legături cu PSD. Ședința se suspendă pentru jumătate de oră.
Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a cerut recuzarea judecătoarei Simona Encescu, invocând că există materiale în presă din care rezultă că soțul Simonei Enceanu ar fi susținător PSD. “Am găsit un material. Soția îl judecă pe Liviu Dragnea, soțul e fan PSD. În acest moment, e afectată imparțialitate doamnei judecător, dânsa nu mai poate face parte din complet”, a spus avocata lui Dragnea.
UPDATE 11:21 Liviu Dragnea este în sală, ședința de judecată a început. 

UPDATE 11:19 Trei persoane au fost ridicate de jandarmi și duse la poliție pentru audieri.

Jandarmeria București: “Trei persoane au fost conduse la secția de poliție în vederea identificării și luării măsurilor legale pentru nerespectarea măsurilor de ordine dispuse. Sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție face parte din categoria obiectivelor de importanță deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asigurată permanent cu jandarmi, conform Hotărârii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind asigurarea pazei şi protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor cu efective de jandarmi. S-au luat măsuri de ordine și siguranță publică și în zona exterioară a obiectivului, având în vedere prezența a două grupuri de persoane. Suntem în măsură să adaptăm dispozitivul de jandarmi în funcție de numărul de persoane prezente în spațiul public, cu scopul de a nu periclita bună desfășurare a activităților instituției și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică”. 

UPDATE 11:00 „Este normal să se aștepte o soluție de la Curtea Constituțională pentru a avea toate datele problemei”, a declarat, înainte de a intra în sala de judecată, Toni Neacșu, unul dintre avocații din dosar, care a argumentat că, în caz contrar, „decizia CCR nu va mai putea influența în niciun fel decizia” pronunțată de judecători. 

UPDATE 10:57 Mai mulți susținători ai lui Dragnea s-au întâlnit în parcarea de la Teatrul Național. 

UPDATE 10:49 Liviu Dragnea a ajuns la Curtea Supremă. El a fost flancat de jandarmi la intrare. 

Liviu Dragnea, asteptat la instanta suprema.

Publicată de HotNews.ro pe Luni, 15 aprilie 2019

Mai mulți protestatari, dar și susținători ai șefului PSD s-au adunat în fața Curții Supreme, unde este așteptat astăzi Dragnea. În zonă sunt și numeroși jandarmi, care au montat garduri de protecție.

Protestul a fost anunțat pe Facebook, organizatorii acestuia precizând pe pagina evenimentuluică au notificat inclusiv Jandarmeria Capitalei cu privire la desfășurarea unei „adunări publice de susținere a Justiției Independente în fața corupților”.

„Timp de 2 ani am creat peste 15 evenimente la termenele acestui proces. Am fost prezenți pe ploaie, ninsoare, ger sau caniculă, iar unele au rămas memorabile. Iată că ultimul termen se apropie. Inculpatul Dragnea este obligat să vină să iși susțină ultima pledoarie, altfel este în defavoarea lui”, spun inițiatorii protestului.

De altfel, și în trecut, șeful PSD a fost întâmpinat de manifestanți când s-a prezentat în fața instanței la acest proces început pe fond la finalul lunii ianuarie 2017. La unul dintre termene, în octombrie 2017, prezența sa la Înalta Curte s-a lăsat și cu incidente. După ce la sosire Dragnea a fost întâmpinat de protestatari care i-au strigat „La pușcărie!” și i-au fluturat cătușe în față, la plecarea de la instanță Dragnea a ieșit escortat de bodyguarzi, aceștia fiind acuzați de agresarea unui ziarist.

Pe 21 iunie 2018, Dragnea, care are deja o condamnare definitivă în dosarul Referendumului, primea, în primă instanță, în acest dosar al angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Noua condamnare era primită cu urale de miile de manifestanți ieșiți în acea seară în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta față de modificările aduse de PSD-ALDE legilor justiției și codurilor penale.

Din octombrie 2018, dosarul a intrat în faza de apel, fiind apoi amânat pe parcursul a cinci termene de judecată.

Termenul de luni ar putea fi ultimul, după care instanța să rămână în pronunțare și să dea sentința într-o săptămână sau două. Este cel mai plauzibil scenariu, a explicat pentru HotNews.ro Toni Neacșu, unul dintre avocații din dosar. Strategia avocaților – vor cere un nou termen, până la decizia din 19 aprilie a Curții Constituționale privind completurile specializate de 3 judecători.

Citeşte şi http://dc360.ro/basescu-despre-lazar-pe-atmosfera-care-s-a-creat-ar-trebui-sa-demisioneze-sau-sa-l-revoce-iohannis-asigurand-continuitatea-condamnarii-comunismului/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.