- Advertisement -
Acasă Politica VIDEO Primarul Devei despre minerii care protesteaza in continuu de 4 zile...

VIDEO Primarul Devei despre minerii care protesteaza in continuu de 4 zile in subteran: Minerii protesteaza! Pentru ce? Că nu s-au plătit salariile câteva zile şi se vor plăti în 26 februarie! Şi pentru nişte sporuri! Au făcut grevă! Şi care-i problema? Se va rezolva în câteva zile! Sâmbăta şi duminica, ei nu lucrează! Foarte bine, ei stau acasă la căldurică. Eu ca devean, ce pot să fac? Să îi iau pe toţi devenii, să mergem noi în locul minerilor în subteran şi să extragem cantitatea de cărbune necesară! Acesta este rolul primarului Devei şi al devenilor? Să mă fac eu miner la 53 de ani?

- Advertisement -

Desi probabil minerii sunt categoria sociala de oameni care fac cea mai solicitanta si grea munca fizica dintre toate categoriile sociale si primesc un salariu cel putin indecent in raport cu efortul depus, primarul Devei din partea PNL, Florin Oancea, nu e de aceeasi parere, chiar deloc, ba chiar acesta isi arata indingarea ca minerii indraznesc sa protesteze pentru „cateva zile de interziere al salariului” si chiar le cere minerilor sa muncesca mai mult, plangandu-se ca acestia nu munesc si sambata si ca nu poate el sa vina salaturi de deveni sa munesca in mine in locul lor. Primarul continua, reprdosnadu-le ca „stau sambata la caldurica acasa” si le transmite ca salariul acestora o sa vina oricum peste cateva zile.

  • „Minerii au intrat în grevă. Nu mai vor să lucreze 100 de mineri. O problemă socială? E dreptul lor să intre în grevă. Pentru ce? Că nu s-au plătit salariile câteva zile şi se vor plăti în 26 februarie. Şi pentru nişte sporuri. Au făcut grevă. Şi care-i problema? Se va rezolva în câteva zile. Sâmbăta şi duminica, ei nu lucrează, minerii. Foarte bine, ei stau acasă la căldurică. Dar în contract spune 33 – 34 de vagoane minimum, în fiecare zi, trebuie să livreze minele din Valea Jiului către Termocentrala Mintia. Şi ele furnizează 15 vagoane într-o zi. În altă zi a fost o inundaţie, s-a surpat nu ştiu ce într-o galerie – nu am putut să scoatem cărbune, nu vă trimitem cărbunele numai poimâine sau poate răspoimâine. Păi dacă nu există ritmicitate cu ce să funcţioneze termocentrala, cu aer? Există un lanţ, cu mai multe verigi, unde s-a produs blocajul? La furnizarea cărbunelui ritmic.
  • Eu ca devean, ce pot să fac? Să îi iau pe toţi devenii, să mergem noi în locul minerilor în Valea Jiului, să intrăm în abataje, în subteran şi să extragem cantitatea de cărbune necesară pentru a face o garnitură de tren în fiecare zi. Acesta este rolul primarului Devei şi al devenilor? Să mă fac eu miner la 53 de ani? Nu. Rolul nostru este să plătim contractual facturile pentru care Termocentrala Mintia a livrat agent termic către Deva, ceea ce am făcut
  • Ei spun: dar ştim că mergem pe pierderi şi care e problema? Dar noi sâmbătă şi duminică nu lucrăm, că suntem mineri. Dar dacă ne-au întârziat salariile cu o zi sau cu două – trei, facem grevă. (Vă întreb:) Dar voi aveţi productivitate? Nu. Dar extrageţi cantitatea de cărbune necesară? Pentru că există un lanţ întreg iar 22.000 de deveni suferă pentru cei din Valea Jiului. Că nu sunt în stare să scoată cantitatea de cărbune necesară şi numai se plâng. Ce să fac? Să vă apăr eu pe voi? Munciţi mai mult”

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here