Viorica și moralitatea! Premierul îi ridică lui Iohannis probleme de moralitate în privința susținerii lui Kovesi pentru șefia Parchetului European: L-aș întreba pe Iohannis dacă ar sustine o altă persoană care are aceleași probleme precum Kovesi! Cât timp o persoană are semne de întrebare pentru activitatea sa cred că trebuie să se lămurească mai întâi aceste aspecte!

Viorica Dăncilă nu își schimbă poziția nici după ce Laura Codruța Koveși a rămas practic singură în cursa pentru șefia Parchetului European. Câtă vreme are probleme, trebuie să și le lămurească, spune ea, întrebată despre anunțul lui Emmanuel Macron că o va susține pe româncă. 

„Cât timp o persoană are semne de întrebare pentru activitatea sa, cât timp a fost demisă pentru rezultatele activității pe care a desfășurat-o, cred că trebuie să se lămurească mai întâi aceste aspecte. Aș întreba dacă președintele Iohannis ar susține o altă persoană, care are aceleași probleme. Cred că este vorba despre un suport țin tit, doar către Kovesi”, a afirmat Dăncilă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică avută vineri, că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European și o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru această funcție.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european. În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”, a anunțat, vineri, Administrația Prezidențială.

Președintele David Sassoli a reiterat, joi, susținerea față de Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

Laura Codruța Kovesi a declarat, duminică, într-un interviu acordat BBC referitor la candidatura sa la Parchetul european, că Guvernul României nu a susținut-o la Bruxelles, precizând însă că acest lucru nu a contat în demersul său pentru că „nu a așteptat niciodată ajutorul lor”.

Citește și https://dc360.ro/viorica-vrem-sa-infiintam-muzeul-holocaustului-locatia-e-identificata-langa-antipa-vom-vedea-daca-e-o-locatie-buna-daca-e-o-locatie-buna-acolo-il-vom-infiinta-e-un-lucru-pe-care-l-am-promis-si-p/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *